Hát ez az, hogy semmi oka nincs, hogy működjön. Az egyszerű embereket viszont ez nem érdekli, "ha ennyire él és virul, akkor biztos van benne valami, pláne hogy még állatokon is alkalmazzák (!)". Ha úgy érzi a beteg, hogy nem hat, akkor jön az, hogy sajnos akkor rossz bogyókat választottak ki, nem találták el a megfelelő higítottoldatot, próbálja azt (sőt van drágább is, amivel nagyobb valószínűséggel gyógyulsz meg hamarabb).
Nekem egyik ismerősöm, akivel mostanában is sokat találkozok (angol nyelvvizsgára készülünk), jött hozzám múltkor, hogy nővére természetgyógyász, és előttevaló nap kapott tőle akupunktúrás kezelést (én ebbe bele nem mennék, hogy belém szúrják azokat a tűket :|), meg valami tisztító teát amitől akkor nagyon szarul volt, meg egyéb hókuszpókuszt, és hogy majd kicsattan az egészségtől. Hát, szerintem én mindig olyan vagyok, mint amilyen akkor ő volt - de én azért, mert járok futni (Margit-szigetre) szinte minden nap, időnként falatmászni, úszni, edzeni, ráadásul próbálok odafigyelve táplálkozni, hogy fölszedjek egy 15 kilót. Ráadásul légzésjógázok időnként, meditációt mostanában mondjuk nem de korábban azt is, meg még amit lehet és hiszem, hogy van értelme.
Amúgy ha akartok jókat nevetni, olvassátok el (vagy csak olvassatok bele) a Holy Water - A Gyógyító vizelet könyvet. Hogy miről szól az már látható a címében :D (ha kéritek feltöltöm tárhelyre, ncore -n fönntvan ha valaki fönntvan).