• Balumann
    #474
    "De látod, te, akinek legalább egy kis tapasztalatod van, mennyivel nyitottabb vagy a világ dolgaira. Érezni ahogy fogalmazol, hogy nem vagy 100%-ban elutasító. Ez jó dolog. Viszont ne hidd, hogy ha te nem tudtál elsajátítani vagy megérteni valamit, amit az egyetemen nem tanítanak, akkor erre más sem volt képes."

    Én tényleg nem vagyok az a valaki, aki elvből elutasít dolgokat. Ha megnézed az egészség-topikot amit én nyitottam (adatlapomról rá tudsz menni), az elején is ha jól emlékszem még valamennyire támogattam a homeopátiás és egyéb természetgyógyászati kezeléseket. Kiolvastam Lenkei könyvét, számos neten fellelhető cikket elolvastam a homeopátia mellett és ellen is, fórumonokon tapasztalatokat a különböző kezelésekről, sőt egy kicsit régebben terveztem, hogy megtanulom a reiki gyógyítást.
    De sajnos akárhogy is törtem magamat, végül erre az álláspontra jutottam.

    Ha a szervezeted megkap minden szükséges erőforrást (vitaminok, fehérje, szénhidrát, energia, nyomelemek, ásványok), megvan a megfelelő testmozgás, és a pozitív gondolkodás (!), akkor a betegségek nagy része, bizonyos betegségek 100%-osan is akár (infarktus) elkerülhetőek.
    Az alternatív gyógymódok placeboonly hatásában egyszerűen azért vagyok biztos, mert tudom, hogy a helytelen gondolkodásmód, negatív hozzáállás, negatív érzelmek (ide tartozik az összes ami végülis egyből vezethető le, föladás érzés, beletörődés a betegségbe és nem kűzdés ellene, de a düh, stressz, stb.) tünetek (mint pl. a gyengeség is akár, de messze durvább tünetek is előjöhetnek) nagy része is előjöhet. A legkisebb ilyen esetben is a hit, hogy valami segíthet, valóban segíthet is az ún. placebohatás útján, akár Istenben, akár homeopátiában, akár Tihanyi úr tv-n keresztüli fantomműtéteiben, segíthet. Én viszont inkább az önszuggessziót és a tudatos életmódot javaslom, mert lényegesen olcsóbb, és nem gazdagszik meg belőle fölöslegesen senki.

    Az influenza, AIDS nem hiszem, hogy humbuk lenne. Vírus okozza, amik előszerettel élősködnek máson (mi is ezt tesszük ha életben akarunk maradni, csak mi nem költözünk bele másba, hanem megesszük). A H1N1 esetében én a felfújásra gondoltam, meg az állítólagos beoltásra, miközben az egész még annyira sem volt veszélyes, mint a legközönségesebb influenza, és nem is haltak meg benne többen. Ráadásul sokan kigyógyultak belőle. Az AIDS meg hát tudjuk végülis, hogyan terjed, de hát ők se akarnak kimaradni az élvezetekből, gyógyítani meg nem tudjuk, csak kezelni, mivel "öröklődik", vagyis továbbadódik (ha jól tudom nem genetikai hanem vér útján) is. Tudtommal nem vezethető vissza egyik sem immunrendszeri problémákra, az AIDS az immunrendszert teszi tönkre ez tény, de tökéletes immunrendszer sem segít abban, hogy fertőzés esetén ki tudja védeni. Influenza ugyanez, első fertőzés alkalommal biztos, hogy jó ideig lever, de egy időre megjegyzi a szervezet utánna, és még mielőtt egyáltalán elkezdene szaporodni, az immunsejtek felfalják.

    A rák előfordulása talán 99% -al is csökkenthető lenne, leginkább a dohányzás, a városi szmog, és egyéb rákkeltő anyagok (gyakorlatilag minden ami körülvesz, meg ami az ételekbe kerül + adalékként), ettől függetlenül a rák egyébként a legtermészetesebb körülmények között is kialakulhat. Ennek genetikai okai vannak, egyszerűen megsérül az a része a sejtnek, ami biztosítja ill. ellenőrzi a sejtosztódás megfelelő folyamatát.

    "De amíg a valós okokat nem kötik az orrunkra, addig szerintem joggal okolható az intézményrendszer."

    Az embereknek minden lehetőségük megvan arra, hogy tájékozódjon a dolgokról. Az orvostudomány azzal foglalkozik első sorban, hogy hogyan tudja meggyógyítani a betegségeket. Valóban Kínában jobb az intézményrendszer, ahol azért fizetsz az orvosnak, hogy egészségesen tartson, és nem csak hogy meggyógyítson. Ez nálunk így alakult ki, ha ma kéne felépíteni ezt az intézményrendszert, lehet nem így alakítanák ki. Sajnos ez így van, itt nyugaton az embereknek kell odafigyelni a megfelelő életmódra. Majd esetleg később szervezhetünk tüntetést, hogy bevezessék nálunk is azt xD