• Balumann
    Az tény, hogy a középiskolai oktatás tényleg nem a legjobb, de hogy a felsőoktatást fizetőssé kéne tenni, azzal nem értek egyet. A jelenlegi rendszerben sem tanulhatsz 10 félévnél tovább államilag támogatotton, én legalábbis úgy tudom. Ha nem teljesíted az egy év alatti 25 kreditet, akkor átsorolnak fizetősre. Így is bőven meg van a tétje, hogy elvégezd a megadott időn belül. És miért hasznavehetetlen, amik fontosak azokat úgyis meg kell tanulni és érteni, különben nem tudod megcsinálni a tantárgyakat (bár kivétel mindenhol van biztosan).
    A tandíj azért sem igazságos, mert aki tehetséges, nem biztos, hogy meri vállalni, mennek azok akiknek a szülei lazán kipengetik azt. Az iskola meg kénytelen minél több ilyet fölvenni.Diákhitelből meg ki meri 10 félévig fedezni a tanulmányait. Munka mellett meg még kevesebb esélye van az embernek megfelelő időn belül elvégezni.

"Érdekes módon viszont összességében hatékonyabb, hiszen a piaci versenyszellem maximalizálja a vállalati hatékonyságot."

Én erősen kételkedek abban, hogy a versenyben nem kiesők nagyobb hatékonysága összességében többet jelentene. Már csak azért is, mert így az értékesebb, termelő munkahelyek száma csökken, nő a munkanélküliség akik szintén minusznak számítanak ilyenkor.