djhambi#365
"Egy szempont amivel kiegészíteném, az a motiváció. Nem tudom te milyen környezetben élsz, de a tapasztalatom az, hogy az embereknek/képviselőknek van "jobb dolguk" is annál, hogy nehéz rejtvényeket fejtsenek meg (azaz hogy döntsenek bizonyos kérdésekben). Nem motiváltak abban, hogy döntsenek. A legtöbb elhiszi azt amit te mondasz, hogy ő úgysem tudna jól dönteni. Így még akkor sem dönt, ha tudna."
Szerintem nem a motivációval van a gond, a pártok egymással versenyeznek a hatalomért. Ez pedig a fizetésüket is formálja.
A probléma szerintem az, hogy nem abban motiváltak abban, hogy azt tegyék, amire hivatottak. Minek komoly gazdasági megfontolásokat tenni, ha elég a másik pártot bemártani? Ha van olyan hülye nép, aki azért szavaz ide, vagy oda, mert az egyik politikus jobb retorikával tiporja a másikat, akkor tök fölösleges a gazdaságpolitika, fölösleges a szociológia, és nem közgazdászok és szociológusok ülnek a parlamentben, hanem jogászok, az ügyvédek hivatása is az, hogy akár valótlant is úgy kell felhasználni, hogy a bűnös is megússza. Egyszerűen cirkusz kell a népnek, nem kenyér. A nép úgyis érzések alapján szavaz, nem kell neki program, elég, ha annyit hallja, hogy tönkretette a másik az országot, hogy vissza tudja mondani. Aztán, ha megkérdezem, hogy mivel tették tönkre, akkor csak hallgat, nem tud rá válaszolni, és ez a bizonyíték arra, hogy fogalma sincs semmiről, csak annyit hallotta, hogy vissza tudja mondani.
Néha olvasok, vagy hallok bizonyos politikai megnyilvánulásokat, és fogom a fejemet, hogy egy értelmes mondat nincs, nincs információ, ami alapján racionális véleményt lehetne formálni, csak rizsa, érzelmi hatás, dezinformáció. Nem csak a politikusok, hanem a magyarok is tehetnek arról, hogy milyen a vezetésük. Az vagy, amit megeszel.