• remark #355
    "Tudsz olyan komplett kutatási programról (nem műszerről), ami nem kapott pénzt, holott a tudományosan igazolt lenne?"

Ritka, esetenként súlyos betegségekkel kapcsolatos kutatások háttérbe szorulnak az olyan kutatásokkal szemben melyek emberek millióinak érdeklődésére számot tartó terméket eredményeznek. Utóbbi még akkor is prioritást élvez, ha mondjuk valami placebo szerről, vagy más okból teljesen felesleges dologról van szó. Mert nem az adott kutatás haszna számít, hanem hogy mekkora profit realizálható a gazdaságban általa.
    Ezzel egyetértesz?

Konkrét példám nincs, mert az anyagot amiből a következtetésemet levontam, és most leírtam, már régen olvastam. De az, amit állítok, józan paraszti logika alapján levezethető, ha az ember a gazdaság működésének alapelveivel tisztában van.

"De ez ugye nem elhallgatás, sarokba szorítás hanem realitás."

Nem tudom te hogyan definiálod az "elhallgatás"-t, vagy hogy mire érted pontosan, de ha pl. 2 év munkával megoldás található egy ritka de súlyos betegségre, és e helyett mondjuk valami haszontalan de magas nyereséggel forgalmazható vackot fejlesztenek ki a 2 év alatt, akkor az nálam az "elhallgatás" avagy elnyomás kategóriába esik. Mert annak ellenére hogy ott a szándék, hogy a betegséggel kapcsolatos kutatást folytassanak, "parancsba kapják", hogy valami mással foglalkozzanak.