Resident Evil 6

• vk90
    Már régóta vártam ezt a játékot, a 4-et és az 5-öt is szerettem. Ma végre játszhattam ezzel is. Még csak Leon 1. chapterénél tartok és eddig nekem tetszik a játék! Tényleg vannak néha fura dolgok, meg vannak a játéknak hibái, de ennek ellenére megszerettem.
    A qte-ról annyit, hogy a bevezető játékban ott tényleg 90% abból áll, de nézzük azt, hogy valójában ez még nem is a játék :D Leon chapter 1-ben nem is volt sok qte, ami volt az sem volt vészes, meg hát nem is tudom mi bajuk vele az embereknek.
    Grafika néhol szép tud lenni néhol nagyon csúnya. A karakterek szépen ki vannak dolgozva, de a tárgyak elég csúnyák néhol, de ahol igazán meglepődtem az a textúra na az bazi ronda, még akár ps2-n is voltak szebb textúrák. Az 5-höz is elég nehéz viszonyítani a grafikát. Sokan mondják hogy rosszabb lett a grafika. Ez nem feltétlen van így. Hol láttatok az 5-ben olyat, hogy a zombik szét szakadnak ahogy lövöd őket. Hol láttatok ennyire szép fény effekteket? A lengedező ruha is újdonság ahogy fújja a szél a karakter kabátját pl. Szóval tudtak javítani, de néhol valóban visszafejlődött sajnos. Köszönhetjük az ezer éves konzoloknak. Mondjuk Dead Space 3-nál sokkal szebb szerintem. Viszont pc-n szépen fut, jó az optimalizálás.
    A harcrendszer is tetszik, bár még javíthattak volna ezen téren is. Közelharcot jól kibővítették, feldobja a játékmenetet szerintem.
    Úgy gondolom hogy ez egy nagyon jó játék lett aminek vannak hibái. Kellően izgalmas, hangulatos. Dead Space 3-nál ezt nem éreztem. Adtam annak sok lehetőséget, de eluntam valahogy mindig. Ezt nem hiszem hogy meg fogom unni egyhamar.
    Na még az irányításról annyit (bill+égér) hogy ezt valóban szokni kell. Nem könnyű, de ne szarozzuk le már azt is egyszerre. Gyakorolni kell. Tárgyhasználat lehetne sokkal egyszerűbb is, na az nem tetszik.
    Mindenkinek érdemes kipróbálni én úgy gondolom. Vannak ennél sokkal gázabb és uncsibb játékok is. (Pl nem értem ezt a nagy Tomb Raider hypeot abba még több a qte mint ebbe, meg abba is van millió átvezető, annak se szebb a grafikája. Elég uncsi is szerintem)
    Na asszem nagyjából ennyi egyenlőre a játékról a véleményem. Most nem a nagy elődökhöz viszonyítottam mint ahogy ti sokan teszitek. Ez már egy más játék. Akinek tetszik az játszon vele akinek nem az meg úgysem fog.