dozer00#18
Már nem azért ember, de mi lenne ha én feltalálnék egy új építési technológiát, építőanyagostul mindenestül... és egyszer csak azt veszem észre hogy 10 másik konkurens cég is elkezdi gyártani mert nincs levédve a márka vagy a technológia? Aki kifejlesztette beleölt időt, pénzt, valaki megnézte hogy működik lemásolta szinte nulla erővel és kész...
Szerinted a szemét kínaiak mit csinálnak? Itt te kitalálod a Hammer 3-ast az a csíkszemű idejön kétszer lekattintja a kis fényképezőgépével majd otthon fél év múlva kidobják 3 rajzvonással kevesebb ívvel a karosszériát csak szarabb minőségben meg más névvel és hipp hopp, ő rajtad keresett, mert az övét veszik majd meg , mert "occcooo , occcooo , többet veszel ocooobb"....
Ha zenész vagyok és megtanultam zenélni mondjuk gitáron, ami mondjuk legalább 10 év. És vagyok olyan kreatív hogy ontom azokat a számokat ami 10 ből 9 embernek tetszik ,az normális hogy egyszer csak ingyen mindenki hallgathatja? nem!
Természetesen én sem csinálok mást.... beismerem de én legalább jogosnak tartom h ha valamiben munka van vagy erőfeszítés azért fizetni kell. (Ha zenéknél szoftvereknél maradunk)
Nem kommunizmus van h minden mindenkié és közbe semmi senkié.... Találjanak ki egy rendszert arra hogy valamelyest a szellemi termékek (maradnék a zenénél) kifizetésre kerüljenek mikor valaki meg akarja venni, hallgatni, tölteni stb
De ehhez talán olyan zenéket kéne írni amit nem 10 forintos cd-re írva 2 hallgatás után kukába vágunk....