• kvp
    #8
    A tesla fele rendszer energiaatvitelrol szolt, bar felismerte, hogy lehetseges a legkori toltest, sot a Napbol erkezo energiat is befogni. A gond csak az, hogy rendszer mukodesenek mellekhatasa a legkorben keletkezo nagy mennyisegu inonizalo sugarzas, ami sajnos karos az osszes eloleny szamara. Tesla egyebkent rajott, hogy rossz otlet, ezert is hagyta abba a kiserletezgetest, bar a telep lerombolasa joval a halala utan tortent, mivel senkinek fogalma nem volt rola mire jo. Par ember ezt mindig elfelejti es ujra ki akarja probalni, csak nem biztos, hogy a tomeggyartas elott rajonnek, hogy mi a gond.

    A termeszetes elektromos tolteseket egyebkent nem szabad kivenni a legkorbol, mert a villamok az ozonpajzs regeneralasat vegzik, a nelkul meg eleg gyorsan kihalna minden. (a tesla fele kozmikus sugarzast hasznalo megoldas eleve azzal indult volna, hogy a tornyok korul nagy foltokban lebontja az ozonreteget)

    A japan atomreaktor pedig elkeszult, csak reszint a japan lakossag jo resze atom ellenes, masreszt igy is nehez orizni a reaktorokat, es ha minden haz alatt lenne egy, akkor nagyon konnyuve valna hasadoanyagot lopni, harmadreszt pedig a kis meret meg nem jelenti azt, hogy tobb tucat mernok felugyelete nelkul is biztonsagos. A fentiek miatt jelenleg csak a katonai celu felhasznalasat tesztelik.

    Ha viszont olcso energia, akkor stirling generatorok. Barmilyen hokulonbsegen elmennek es a nasa fele linearis generatoros rendszer nagyon olcso es stabil aramforras. Lehetne hasznalni langyos geotermalis hoforrasokkal, tukrokkel koncentralt napenergiaval es barmilyen mas hulladekhovel is. Az eu-ban van egy ilyen otlet, a szahara eszaki reszenek lefedese ilyen rendszeru naperomuvekkel. Ha sikerul kiirtani a helyi tiltakozo muzulman lakossagot akkor meg ossze is johet.