Crusader Kings II
-
pocoksari #981 kulcsszó: háború
ha harcolsz, szerzed a terkát, így nő a sorozható sereglétszám és a bevétel, miközben rohamozod a városokat ki is fosztod, tehát átlag 10 pénzt kapsz értük, amivel ki lehet hozni egy zsoldossereg havi költségét is
(gyakran kell ezért rohamozni, de pl. én most fokoztam le a 7 éve szolgálatban lévő zsoldosokat, mert eddig bírtam a folyamatos háborút...most éppen pihentetem a vazallusokat, aztán mehet újra)
fejleszteni nem kell, majd fejlesztik mások és azt kell megkapni/elvenni...az így "megspórolt" pénzt beleölöd a zsoldosokba, akiket a háborúval eltartasz és a bejövő terkából ismételten támadsz...az egész egy előremenekülés, de jellemzően sikeres, mert a zsoldos sereg regenerálódik és a létszám után fizetsz (tehát ha 500 főre csappan a létszám, akkor pár fillér kell csak nekik)
próbálkoztam az épületfejlesztéssel, de csak vitte a pénzt...pár száz katonáért vagy pár dukátért (tényleg, mi itt a pénznem?) ezreket beleölni, amit egy rossz öröklés elvihet nem érdemes...ráadásul a hozott földet kiosztod, a vazallusok imádnak és még több sereget adnak a segged alá :)