Crusader Kings II
-
pocoksari #826 na, volt egy kis időm és játszottam...még mindig elég új a játék és ezernyi dolgot nem értek...
elkezdtem a Magyar Királysággal...szépen bedaráltam a pechengeket, cumániát, megrövidítettem a többieket is pár tartománnyal (a németeket és Bizáncot nem bántottam, az elsőt a szövetség, a másodikat az iszlám terjeszkedés feltartóztatása miatt)
most, hogy közeledik a király halála kezd kicsit érdekes lenni a történet...ugye, örökléskor elveszítek (általában elveszítek) pár magán területet és címet...bevallom nem jöttem rá, hogy ez miért olyan óriási probléma (az első ilyen jelre az örökös ellenlábasát bevágtam a börtönbe és kivégeztettem, jajongtak picit de kaptak terkát a hódításból és a végén mindenki örült)...terület két dologra kell alapvetően:
- magánsereg onnan jön: a vazallusok serege jóval nagyobb (kb.: 1:5 az arány), tehát ha pár területet bukok, akkor egyrészt a hódítások miatt úgyis visszatöltöm (még ha valamivel szerényebbek is), másrészt arányaiban pár % seregvesztés nem lényeges
- pénz: én ezt építkezésre használom, ha kevesebb a terület (béke)vagy folyamatosan veszítem (uralkodóváltás)és szerzem (hódítás) a magánterkát, akkor nem kell építkezni, mert a gagyit úgyis leadom, a jót meg veszítem...azt a kis pénzt meg használhatom másra (zsoldosok vagy terkaclaim)...építkezzen az ellenség én meg elkérem...
na, itt döntöttem el, hogy megkérdezem, hogy én értettem ennyire félre a játékot vagy tényleg így van...elfogadom ,hogy egy kicsi vazallusként nagyon nem mindegy, de 250+ tartományos (értsd: város, templom, vár vagy mi a nevük) harcoló országnál már lehet, hogy mások a prioritások?