Crusader Kings II
-
Motolla #2207 Változó, mennyi mínuszt okoz. Hogy mi alapján mekkorát, arra, bevallom derekasan, még nem jöttem rá. Hol -120-at, hol csak -20-at. Ez utóbbi már vállalható.
Sőt! Este volt egy érdekes esetem. Az örökösöm már 40 éves volt, három fiával egy nem hozzám tartozó tartományban élt (Hradecben). Nem tudok rájönni, hogy kerülhetett oda. Matrinálisan adtam volna nőhöz a történelem sodró lendületében? Lehet, mert ő a második fiam volt, csak az első elhalása után avanzsált örökössé.
Na mindegy, miután öreg királyom az örök vadászatok mezejére költözött (miközben a magyar seregek épp a Hagia Sophiát ostromolták), az új király megérkezett Hradecből, aztán nagy nehezen kihozta döntetlenre a négy ellene feltámadt szokásos belháborút. Most jön az első csavar - mivel a fiai már épp nagykorúvá váltak, ők maradtak Hradecben. Birtok nélkül. Én meg (mármint az aptyuk) nem tudok nekik birtokot adni, mert nem az udvaromban vannak, hanem messzi külhonban. Legfeljebb ajándékot küldeni, hadd örüljenek szegények.
No, ezt egy idő után a második fiú megelégelte, és hadat üzent nekem. Vagy 20 ezer ember támadt hirtelen abból a kis cseh tartományból, de ekkorra már volt annyira szilárd az új királyom helyzete (aki apja teli pénztárát örökölte), hogy leverje a fiút, és elfogja. Aki így végül csak megérkezett az udvarba, de rabláncon. Gondolkoztam, mit csináljak vele, és amikor a száműzetésre kattintottam: 525 arany elkobzása, és semmi büntető népszerűségvesztés! Rögtön elhajtottam a hálátlan fattyat, és a pénzeszsákját a kincstáramba vitettem.
De van még egy csavar a sztoriban. A száműzetést a fiú olyan jól fogadta, hogy irántam érzett mérsékelt (47 pontra értékelt) szeretete mit sem hűlt. Így, amikor egy hétre rá mint birtok nélküli magánzó rokonomnak, felajánlottam neki, hogy jöjjön az udvaromba, örömmel mondott igent. Úgyhogy igazi happy enddel zárult a sztori, pont az lett a vége, mintha kiengedtem volna a börtönből, csak kerestem vele emellett 525 aranyat.
Utoljára szerkesztette: Motolla, 2014.08.15. 09:38:06