Crusader Kings II
-
Belkar #2176 Egyértelműen a fővárosba érdemes rakni a tanácsosokat mivel a legtöbb technológia csak a központi terület fejlettségét veszi alapul. Így hiába van egy nagyon fejlett területed ha nem ott van a fővárosod akkor azzal nem érsz semmit.
Épületekből én mindig azt építem először ami pénzt ad. Aztán ha már van egy erős gazdaságom akkor építek olyanokat ami például +100 katonát ad és legvégül azokat az épületeket ami %-osan növeli a katonákat vagy a bevételt.
Az épületeket szintén a fővárosban érdemes először megépíteni mivel az biztos hogy nálad marad öröklődés esetén. A többi területet pedig elveszítheted és akkor a vazallusodnak építettél házat aki lehet hogy utál téged... A fővároson kívül én mindig csak akkor építek ha nagyon sok pénzem van a fővárosban pedig már nem tudok mit építeni technikai lemaradottság miatt.
Ami még fontos az az hogy mindig a központi várat fejleszd. A városok, temlomok fejlesztését hagyd a vazallusokra mivel attól hogy építesz nekik egy barakkot nem fognak jobban szeretni és az csak pénzkidobás. Ezzel szemben a saját váradból mindig annyi embert tudsz behívni amennyit az épületek lehetővé tesznek.