Crusader Kings II

7439670952_0001009b22_b.jpg
  • jocika
    Egy kis pontosítást szeretnék a tapasztaltabbaktól. A technika fejlődést lehet gyorsítani kutatással, kémkedéssel. Na most, hova érdemes rakni a tisztségviselőket, ha ezen gyorsítani akarok? Ha pl. a fővárosba rakom az intézőt és beállítom, hogy gazdasági technikákat fejlesszen, akkor jó helyen van, mert a fővárosból fokozatosan szétterjed a tudás, vagy rakjam a fejleszteni kívánt saját tartományba? Vagy a fejlődés terjedésére ennek nincs hatása, csak a technikai pontokra és mindegy hova teszem? Azért kérdezem, mert eddig rakosgattam a tanácsnokokat, de nem igazán vettem észre nagy változást ilyen téren. Egyedül az épületek gyorsított építkezésénél.
    És még abban kérnék tanácsot, hogy az építkezéseket hogyan érdemes kivitelezni? A sorrend nekem gazdasági->katonai->politikai eddig, hogy legyen adó, katona és presztízs. Na, de csak a fővárost érdemes fejleszteni, vagy az összes saját tartományt? Honnan lehet tudni, illetve hogyan lehet befolyásolni a terjedési sebességet, ha lehet egyáltalán? Tehát, hogy automatán építsék a tartományok az épületeket, vagy jobban járok, ha saját magam csinálom?