Crusader Kings II
-
Belkar #2172 Én próbáltam és elég kiforrottnak mondható bár a keleti kontinens (Essos) nagy része elég kezdetleges állapotban van még (bár az is igaz hogy a könyvekben sincs túl sok infó a kontinens bizonyos részeiről). Viszont én pár év után eléggé meguntam. Vagy túl könnyű volt (nagy házak vezetőivel) vagy meg a végtelenségig tartott mire eljutottál valahova (kis vazallusként). Na meg az egész Megawar rendszer sem tetszett, az alap játékbeli rendszer sokkal jobb és követhetőbb.
Ha fantasy modot akarsz akkor sokkal inkább ajánlom az Elder Kings-et. Az az Elder Scrolls világában játszódik és nekem sokkal jobban bejött. Bár itt is ugyanúgy a kevésbé ismert távoli földrészek még kevésbé kidolgozottak de Tamriel elég nagy ahhoz hogy ne unatkozz.
Viszont ha nem ragaszkodsz a fantasyhoz akkor ajánlom a Historical Immersion Projectet ami az alapjátékot teszi sokkal élvezetesebbé a történelmi és földrajzi hiányosságokat kiküszöbölve. Szerintem egyértelműen ez a játékhoz készült legjobb mod. Rengeteg mindent megváltoztat és jobbá tesz.
Csináltam két képet ami talán jobban szemlélteti a változásokat:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!