• Fratello
    #62
    Sokáig tűnődtem mi zavar a filmben mert alapvetően nem lett szar, csak valahogy nem volt az igazi... Utána rájöttem hogy ugyanaz a baj mint a Kontrollal volt:
    A rendező nem igazán tisztázta magában forgatás előtt hogy pontosan milyen műfajú filmet akar vászonra vinni, így a Kontrol egy zavarosan összerakott szocio-thriller-horror-drámavígjáték lett, a Ragadozók pedig egy ennél is működésképtelenebb mix.
    Egyrészt próbál visszanyúlni a 80'-as évek stílusához (az első Predátorhoz), de ezt rendkívül erőtlenül teszi (mintha félt volna attól hogy elkönyvelik a filmet agyatlan akcióorgiának), másrészt ebből fakadóan mindenáron karakterdrámát próbált beleerőltetni oda is ahonnan az nagyon kilógott (pl. a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    film végi sorozatgyilkos-doki (akit nem is értek mire fel választottak ki a predátorok, talán imponált nekik egy "nőstényeket" orvul hátulról méreggel elintéző majd feltrancsírozó sorozatgyilkos?)
    tipikusan ilyen elem volt).
    Külön szívfájdalmam hogy a film az égvilágon semmit sem tesz hozzá a predator-univerzumhoz (a "nagypredik-öldösik-a-kisprediket-a-hatalomért" megainformációt leszámítva).
    Szóval a nagy Predator-visszatérés erősen felemás lett... Már csak az Expendables-ben bízok! :)