• kvp
    #65
    "Eleve az x86-os architektúra miatt a hosszú üzemidő felejthető, vagy nem lesz könnyű az eszköz a méretes akku miatt."

    Ezert kell tobb kisebb mag, amikbol csak annyi mukodik amennyire szukseg van. Tehat alapjaraton bongeszessel 8 ora, 3d-s jatek /halo/ eseten 1 oras uzemido.

    "Egy tablet eszközt nem igen akar senki desktop gépként, vagy média lejátszóként használni, mivel desktop felhasználáshoz teljesen más szoftverek kellenek"

    Kar, hogy ezekkel reklamoztak az ipad-et is. Egyebkent egy tablet idealis eszkoz kezirasos jegyzeteleshez, amibol menteskor akar nyomtatott szoveges word doksit is lehetne gyartani.

    "USB-s bővítésről, videóchatről már leírtam, hogy miért teljesen ellentétes egy tablet eszköz használatával."

    USB-s bovites: bedugom a pendrive-ot/fenykepezokepet, atmasolom a csaladi fotokat. Ez nem ellentetes. Tarcsazom a rokont, lerakom az asztalra, kihajtva a kepkeret tamasztot es video chat-elunk. Ebben mi az ellentetes??? Mindketto jo es hasznos funkcio amiert erdemes tablet-et venni. Egy laptop a videochat-hez tul sok helyet foglal az asztalon, egy pc nehezen mozgathato, a telefonok kijelzojen meg nem latni rendesen a masik felet. /en tennek bele egy rogzitot is, hogy ne csak kepkeretkent megtamasztva hanem falra/hutore/muszerfalra felrakva is hasznalhato legyen/

    "No ez nem fog menni. A MS valóban fejleszt egy köztes rendszert a tablet készülékekre, de az csak alapjaiban lesz Windows7, a desktop alkalmazásokat elvileg nem fogja tudni futtatni."

    A korabbi windows-okbol volt home valtozat, amibol kihagytak a domain-os cuccokat, az extra halozati funkciokat es a teljes koru felhasznalo es hozzaferes kezelest. (valojaban benne volt minden, csak nem volt ra gui, ezert nem lehetett elallitani oket)

    "Vállalati környezetre meg feltaláltad a vékony klienst, kár, hogy ezt már évekkel ezelőtt feltalálta más is és azóta meg is bukott a koncepció."

    Vekony helyett egy tablet egy laptop tudasaval. Tehat a mostani desktop rendszeres megoldasokkal, akar standalone futtatasi lehetoseggel (utazas kozben a repulon), de jo domain integracioval (ha belep az irodaba mar a halozaton is van). Ezt ma egy jol bekonfiguralt laptop is tudja, csak nem touchscreen-el, szoval fejleszteni nem kellene hozza tul sokat. Csak annyit irtam, hogy a business es a home gui-k kulonvalasztasaval kulonosebb fejlesztes nelkul lehetne jo x86-os win-es tabletet kesziteni. (a kernel meg maradhat ugyanaz ami az osszes windows-os gepben van, a winnt ota)

    "El kéne végre fogadni, hogy a tablet nem egy univerzális mindent helyettesítő csodavalami, hanem egy a PC-t kiegészítő dokumentum megjelenítő, ami ezen kívül netes és média hozzáférésre is alkalmas, plusz hardvertől függően némi játékra is."

    Olyat arul az apple is, meg van android-dal is. Ellenben a microsoft mindig abbol elt, hogy egy pc-vel barmit lehet. Akkor most abbol kell megelniuk, hogy egy tablet-el is mindent lehet. (tehat nem kell ipad, meg imac, vegyel egy ms tablet-et es hasznald mindket funciora es meg olcsobb is, sot a flash-es jatekok meg videok is mennek, meg meg a szomszedtol kolcsonkapott filmek/zenek is, es gyerek meg a hazifeladatat is megcsinalhatja rajta, meg lehet rajta videochat-elni a konyhaban meg a kertben is)