• Besz
    Természetesen igazad van ezzel kapcsolatban. Valójában úgy értettem, hogy csak a csata idejére támasztaná fel a holtakat, utána elvesznek. Úgy működhetne, mint a Heroes 4-ben lévő varázslatok: Raise Skeletons, Raise Ghost, Raise Vampires. Ezek hatása sem volt végleges. Ezek a megidézett, feltámasztott és illúzióval teremtett ideiglenes lények jók voltak golyófogónak, az ellenséges lények lelassításához, elállni a stratégiai pontokat, védeni a mágikus és lövő lényeinket, stb. Volt még egy nagyon jó taktika: alapvetően minden lény képes volt visszatámadni, de csak egyszer. Ezért érdemes volt az értékes lényeinket támadás és védekezés helyett várakoztatni. Majd a töltelék egységgel megütni az ellent, és miután erre csaptak vissza, már nyugodtan lehetett aprítani a főseregünk tagjaival.
    Említetted a vámpírt, de nemcsak ő volt félelmetes ellenfél, ott volt az angyal is, bárkit maradandóan feltámaszthatott, még saját magát is. Sokszor veszteség nélkül megúszta a nagyobb csatákat is.

Sokan szidják, én mégis azt mondom, hogy a legkiforrottabb rendszere akkor is a Heroes 4-nek volt. Számomra az 5. rész nagy csalódás és sok tekintetben visszalépés volt. Többször nekiestem mindkét demójának, de mindig kelletlenül léptem ki belőlük. Titkon azt remélem, hogy talán majd az annyira alulértékelt 4. részből is merítenek a fejlesztők, bár erre kevés esélyt látok.
    Annak idején a Heroes 3 rajongók nem voltak képesek elfogadni az újításokat, a mostani generáció pedig csak az 5. részt ismeri, és a megbélyegzett megelőző részt ki sem próbálják. Vajon ugyanerre a sorsra jut a 6. rész is? Mert újítások tekintetében legalább akkora lesz az ugrás az 5. részhez képest, mint amilyen a 3. és a 4. között volt.