• Besz
    Hasonlóan vélekedem én is. Tippem: Dungeon és Fortress a H3-ból.

Nem lesz sem sivatagi, sem havas térképrész. Legalábbis az alapjátékból ez kimarad. Ezért a Wizard várat el is lehet felejteni (majd talán visszatér a kiegészítőben), mert ez a nép pont ezekhez a terepekhez köthető. Sivatagos-dzsinnes és a hófödte hegycsúcsos világ furcsa keveréke volt mindig is.

Mindenképpen visszatér a Fortress a H3-ból. Egyrészt mert lesz újra dzsungeles térképtípus, másrészt a rajongók már a H5-ből is nagyon hiányolták. Kérdés az, hogy vajon ezt szánják újnak? Szerintem igen, és emiatt teljesen újra fogják értelmezni. Dizájn tekintetében remélem nem a Warcraft-os nagákat és murlocokat láthatjuk majd viszont. Jó volna, ha a H3-as gyíkemberekből indulnának ki. Én azt sem bánnám, ha a mocsár helyett a sósvíz felé tolnák el a dolgot. Rengeteg tengeri mitológiai lényt lehetne felhasználni, sellőket, vízi kígyókat, óriás polipokat, stb. H4-ben voltak kalózok és mélytengeri szörnyek is.

Orkos Stronghold nem valószínű, mert a H5 utolsó kiegészítője róluk szólt, ezért most hanyagolni fogják őket. No meg nem is igazán köthető hozzájuk külön mágiaosztály.

Visszatérő népként marad a Rampart és a Dungeon. Tekintve, hogy már van egy jó (Haven) és két gonosz (Nekropolis és Inferno), ezért az egyensúly miatt biztosan lesz majd még legalább egy jó jellemű vár. Emiatt először az elfekre gondoltam, de szerintem a mocsárlakók (az új természet nép) átveszik a szerepüket. Ráadásul a főnix semleges egység lesz, a zöld sárkányt pedig kitiltották a társaival együtt a várakból, így főlény nélkül maradna.

Az is a Dungeon mellett szól, hogy lesz földalatti térképrész, az ördögöknek pedig már ott a lávás terep. Szerintem, még ha lesz is a lényei közt sötét elf, mégsem ezt az irányt fogja továbbvinni. Már régóta beszélnek a fórumokon ezekről a D&D-ből szabadult csápos lényekről, nemcsak a lentebb belinkelt hamis kép miatt mondom ezt. Ha ezek az óriás bogarakkal együtt visszaköszönnek az Armies of Exigo-ból, akkor muszáj lesz beszúrnom ide egy igen kifejező Facepalm képet. Én nem zergeket, ufókat és egyéb sci-fi lényeket akarok, hanem mitológiai lényeket, amelyek köthetők valamilyen régi kultúrához.