Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
itt a sötét a gonoszságra utal, nem a fény hiányára..
tehát van a 4 alapelem (tűz, víz, föld, levegő) mágiája... ehhez jön hozzá a természet alapú mágia (növények irányítása, más játékokban beszéd az állatokkal, és hasonló dolgok, amik a druidákra jellemzőek például), valamint a "jó" mágia, a fény, az éltető, és az ellentéte, a sötét, tiltott mágia, melyet gyakran gonosz célzattal használnak...
amúgy érdekesség, hogy van olyan rpg, ahol létezik fehér nekromancia, ahol az életerő manipulálását jó dologra használják
pl ha valaki életerejét elszívod, és a saját gyógyulásodra használod, az gonosz felhasználása a nekromantikus varázslatoknak...de ha fordítva használod, és a saját életerődből adsz át a másiknak, az fehér nekromancia...más kérdés, hogy a nekromanták 99%-a eleve élőholt, s számos játékban a negatív energiák gyógyítják, a pozitív "gyógyító" energiák sebzik...
tehát a lényeg, hogy alapvetően a nekromancia sötét mágiának számít (ahogy az átkok is), én nem tartom hülyeségnek, ha az alá sorolták be
persze ez csak az én véleményem, s nem akarom rád erőszakolni, csak megpróbáltam kifejteni, hogy milyen okokból kerülhetett a sötét mágia közé, s miért nem számít természetesnek
és Pio-val sem értek egyet, hogy "minden mágiaosztály valamilyen természeti elemhez kapcsolódik", természetellenes az is, hogy valaki feltámad holtából és újra él, ahogy az is, hogy lelketlen (esetlegessen agyatlan) élőholtként támasztják fel...természetellenes, ha valakit hirtelen megöregítenek, de az is, ha megfiatalítják...csak általában az egyiket jó szándékkal teszik, a másikat gonosz, sötét szándékkal..persze az elemi mágiákat is lehet jó vagy gonosz szándékkal használni, de ezek azért külön kategória, mert nincs közük se a 4 elemhez, se a természethez