• Besz
    Most olvasom, hogy kiadták a minimum rendszerkövetelményt:

There's the minimum system requirement for MMH6 from facebook:

Intel Core 2 Duo 2GHz, AMD Athlon 64 X2 2Ghz or better
    2 GB RAM
    9 GB free space on hard disk
    nVidia 8800GT 512Mb RAM, ATI 3850HD 512Mb RAM or better

Én ezt kicsit sokallom. Legalacsonyabb beállítások mellett ennyi kell, hogy elinduljon? Nem ezt mondták, hogy még régi gépeken, mezei notebookokon is jól fog futni, mert azt szeretnék, hogy minél szélesebb legyen a célközönség? RAM-ot még megértem a nagy térképek miatt, de minek kell 2-szer 2GHz CPU? Ez egy körökre osztott stratégia, ahol statikus a környezet, csaták alatt legfeljebb ha 20 lénymodellt kell kirajzolni (nem ezreket, mint a Total War sorozatban), nincs fizika, különleges effektek, nem kell túl bonyolult mesterséges intelligenciát számolni, akkor meg mire fel ilyen magas a követelmény? Nem túl laptop barát a grafikus kártya miatt sem (általában integrált vackokat szoktak beléjük rakni). Oroszországot tekintik elsőszámú piacnak, hát szerintem ott sincs mindenkinek jó gépe. Egyszer láttam egy felmérést, miszerint Dél-Koreában azért nem terjedt el az átlag játékosok körében a Starcraft 2, mert nem viszi a gépük. Pedig róluk mindig azt hittem, hogy gazdagok.

HoM&M mindig is tipikusan azon játékok közé tartozott, amit bárhol, bármikor és bármin játszhatott az ember. Hányszor láttam már buszon, vonaton Heroes-t toló egyént. :)