• Pio
    Próbálok mindkét végletre írni egy példát

Haven
    Tetszik: Sun Rider/Sun Crusader. Ez az egység a játék első része óta jelen van, tehát azzal, hogy most se hagyták ki fenntartották a láncot, viszont most először kapott egy merészebb újítást, az újfajta hátast, ami szerintem nagyon jól sikerült és ehhez az új koncepcióhoz kapcsolódnak az egység képességei is, ami szintén tetszik.
    Nem tetszik: Radiant Glory/Blazing Glory. Számomra kicsit elüt a vártól, nincs benne semmi középkorias. Bár a honlapon található leírások érthetővé teszik a jelenlétüket. Tényleg van a concepteken némi TRONos beütésük azokkal a csíkokkal. :)

Inferno
    Tetszik: Tormentor/Lacerator. Ha elképzelek egy fantasy-s poklot efféle lényeket képzelek bele. Szörnyen torz, ám mégis humanoid teremtmények, akiknek annyi szenvedésben volt már részük, hogy már-már immunisak a fájdalomra és a saját testüket csonkítják, ha a helyzet úgy kívánja, hisz veszteni valójuk úgysincs, fájdalmat pedig nem igazán okoz számukra a művelet.
    Nem tetszik: Breeder/Mother Breeder. Ezt már többször is leírtam, szerintem ez a szörny nem igazán illik egy Heroes-os fantasy univerzumba. Talán egy Diabloba passzolna de még inkább valami Dead Space jellegű gore-scifibe. A képességük ugyan elég érdekesen hangzik, de ez nem elég arra, hogy ne ők tetszenek a legkevésbé a várból.

Necropolis
    Tetszik: Fate Spiner/Fate Weaver. Az eddigi egyik legérdekesebb lény a Heroes történetében, sokféle képességgel, ráadásul a történetbe is tökéletesen illeszkedik. Alig várom, hogy irányíthassam. :) Kiemelném még a Lamasut, nekem ő is nagyon tetszetős.
    Nem tetszik: Lich/Arch Lich. Fura a koncepció. Gondolom továbbra is távolsági egység lesz. Erre utal a varázsbotja és az is, hogy rajta kívül csak a Skeletal Spearman lehet ranged a népnél. Viszont akkor miért jó neki egy aura-típusú képesség? A karakterdizájnnal nincs semmi problémám, csak az ingame szerepe még nem világos előttem.

Stronghold
    Tetszik: Dreamwalker/Dreamreaver. Főleg a történetük tetszik, a képességük is nagyon érdekes nem csak játéktechnikailag, hanem a leírása alapján is, a dizánjuk pedig nagyon jól mutatja, miféle eltorzulásokat okozhat a démoni vér. Remek egység!
    Nem tetszik: Jaguar Warrior/Panther Warrior. Van ennél a frakciónál két "zúzógép" (ork, küklopsz) egység is, 3 nem kéne szerintem, az már majdnem a lények fele. A fejlesztett verziónak a dizájnja kissé túlzó szerintem, emlékezzünk vissza arra, amikor nem tudtunk dűlőre jutni az egyik képnél, hogy melyik oldalon van a feje. :)

Ennyi, összességében nekem egyelőre kiemelkedik a Necropolis a többi közül. Ők kapták a legtöbb újítást és úgy érzem, a változások irányvonala is náluk lett a legjobb. Ha nincs kötött vagy javasolt sorrend a hadjáratokban, akkor egész biztos, hogy velük fogok kezdeni.
    A Haven és a Stronghold is teljesen jók lettek szerintem, megfelelő a régi és új dolgok aránya az újítások irányvonala pedig néhány apróságtól eltekintve jó lett.
    Az Inferno keltette fel legkevésbé az érdeklődésemet, de őket úgyis inkább gyakni kell majd gondolom, szóval nem hullatok könnyeket értük. :)