Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
Pio #1645 Egy körökre osztott stratégiai játékban minél kevesebb a szerencsefaktor annál jobb (szerintem).
Ráadásul ez nem MMORPG, ahol van a dps, a tank, a healer, ennél sokkal szerteágazóbbak a dolgok, nem hiszem, hogy lesz optimális talentezés és csak azzal fog játszani mindenki, könnyen elképzelhető, hogy a stílusodnak megfelelő talentezéssel jobban fogsz teljesíteni, mint az "optimálissal".
A rengetegféle lény, spell, képesség miatt a gyűjtögetős kártyajátékokhoz hasonlítanám, például a Hatalom Kártyáihoz. Abban is van többféle lap még sincs optimális, "besztof" pakli. Van, aki mérgezésre építi a pakliját, van, aki kalandozókra, van, aki mágiára, van, aki bűbájokra, van, aki az ellenfél lapjainak eldobatására, satöbbi, satöbbi. Csak egy dolog biztos, össze-vissza nem lehet paklit építeni, kell valami koncepció, ami mentén gondolkodik az ember.
Ezt tudom itt is elképzelni, nem lehet úgy nekimenni, hogy teszek egyet ide egyet oda egyet amoda azt kész, hanem kell egy alapelgondolás, de az többféle lehet, nem lesz az, hogy csak a tűzmágia talent a király, biztos vagyok benne, hogy mindegyikkel lehet majd kezdeni valamit. Talán inkább egyfajta kő-papír olló rendszer lesz jelen a játékban. Remélhetőleg minél kevésbé, de sajnos elkerülhetetlen.
Amúgy a wowban se érzem úgy, hogy van egy optimális talentelés és kész. Vannak "kötelező" talentek, vannak kevésbé jók, de a maradékban gyakran eltérnek az egyes vélemények. Volt már arra példa, hogy valaki lehülyézett néhány szokatlan helyre tett talentpont miatt, aztán amikor elmagyaráztam az illetőnek, hogy miért tettem oda, akkor ő is áttalentolt arra a megoldásra, mert megtetszett neki.
A wow talentelésével amúgy alapvetően az a baj, hogy a talentek jelentős része "+5% sebzés erre, +10% critical esély arra", ha nem ilyen lenne, akkor sokkal színeesebb karakterek lennének. A Heroesben semmi akadálya annak, hogy a legérdekesebb, legötletesebb varászlatokat majd talentezésből szerezhessük meg, remélen csempésznek ilyesmiket is az egyes ágakba.
A sebzés randomsága épp elég random faktor a játékban, őszintén szólva abban bízok, hogy ezt a részt se veszik túl nagyra, max +-5%ot jelentsen.
Szerepjátékos szempontból se helyeslem azt, hogy egy játékos ne tudja olyanná alakítani a hősét, amilyennek azt a fantáziájában elképzeli csak azért, mert a random nem akar a kedvében járni.
Amúgy az eddigi részekben is megvoltak a "musthave" képességek, legfeljebb a random nem dobta ki és máris hátrányba kerültél a többiekkel szemben. A második részben például a ballistát emelném ki.