Bioshock: Infinite

10804749371363831955.jpg
  • skinnyman
    #2010
    Nem olvastam neten utana, de itt az en ertelmezesem:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    A sztoriban a fo csavar, hogy te igazabol nem Booker vagy, hanem Comstock (azaz megkeresztelkedett Booker).

    Lenyegeben ez tortent: egy olyan parhuzamos valosagban vagyunk, ahol Anna atadasanal Comstock-nak Anna-nak nem csak a kis ujja szakad le (mint az Infinite fo sztorijaban), hanem a feje, meghalt. (ugy tunik ez nem egy "konstans" volt, szegeny Elizabeth ki tudja hany fele modon szakadhatott kette a kulonbozo vilagokban:) ) Comstock ezen sokat bankodott, es ugy dontott, hogy el akarja felejteni ezt az egeszet. Lutece-ek segitsegevel egy olyan vilagba menekul, ahol soha nem is letezett Anna: Rapture-be. A regi univerzuma torteneseit igy nagyjabol el is felejti, de azert az emlekek a ket kulonbozo univerzumbol meg ott vannak valahol a fejeben, ezert ilyen zavarosak az emlekei. Szoval kapott egy uj szemelyazonossagot (a szakallat is leborotvalta) es Rapture-ben eldegelt boldogan a rossz emlekei nelkul. Kozben joba lett egy Sally nevu kislannyal, akire szinte a lanyakent tekintett, de kesobb eltunt. Amikor megtalalta, Sally mar egy Little Sister volt es nem akart visszajonni hozza. Elkezdett eroszakosan harcolni a "lanyaert", ekkor beugrottak neki a masik univerzumbol az emlekei is amikor ott is a "lanyaert" harcolt, es az ott megtortent tragediara, ami elol menekult.
    Elizabeth pedig (aki valoszinuleg az Infinite fo sztorija valosagbol jott) Comstock menekuleserol tudomast szerzett (ami mondjuk kicsit fura, mert az nyilvan egy masik valosagban volt, hiszen kulonben o sem elhetett volna (leszakadt volna a feje baba koraban)), igy Lutece-ek segitsegevel utana ment, hogy "megleckeztesse". De nem volt eleg neki, hogy elerte hogy visszajojjenek Comstock emlekei amik elol menekult, hanem egy Big Daddy-vel azert ki is nyiratta a vegen :)


    Mas kerdes, hogy az Infinite fo sztorijanak vege onmagaban lehetetlenne teszi a DLC esemenyeit, mert abban Comstock minden verzioja el lett torolve. Szoval ez meg az "elott" jatszodik.