#212"Azoknak nem szokásom hinni, nem is kell törnöd magad."
Akkor higgy a Firefox fejlesztőinek, akik szintén elismerik, még valamelyik (szintén Firefox felhasználó) be is linkelt a múltkor egy mozilla.org-os statisztikát, amiben ott volt, hogy, kapaszkodj meg, az embereknek alig 5%-a használja még a Ctrl+C és Ctrl+V billentyűparancsokat is. A többit gondold hozzá.
Az emberek 90%-a 1-3 fület tart nyitva egyszerre és kb ugyanennyi ablakot (ezért is volt szar a Windows tálcája a 7-ig).
sanyicks: "Milyen lenne a böngésző menü nélkül? Mutass egy böngészőt főmenü gomb nélkül! Érdekes lehet a kezelése :)"
Az enyém ilyen és esztétikus. Mivel nálam oldalt van a fülsáv, így függőlegesen pazarolt helyet, meg az új lap gomb is, le is van írva, hogy kell őket eltüntetni. Még a paddingokat is behúzogattam, így nálam kifér 51 tab egyszerre.
Az Alt billentyűvel elő lehet hozni, ha eltünteted.
Egyébként ebben is az a vicces, hogy épp a Gizikék miatt csinálták meg hülyebiztosra, hogy ha simán törli, akkor visszajöjjön, aztán most ezért megy a panasz, hogy bonyolult eltüntetni.
Mellesleg Chrome-ban és Firefox 4-ben a menügombot el tudom tüntetni valahogy? Chrome-ban (nem meglepő módon) sehogy, Firefoxban userChrome.css szerkesztéssel valószínűleg igen.
Utóbbi ugyanolyan "bonyolult" annak, aki nem ért hozzá, mint az Operás változat. Ráadásul olyan értelmesen van megoldva, hogy pixelben kell megadni a layout elemei közti távolságot, ami értelemszerűen azt okozza, hogy ha skineket használsz, vagy ha csak változtatnak valamit a gyári elrendezésen, akkor szépen széthullik az egész.
Ugyanez megfigyelhető volt a Minefield 4.0b4 esetében is, mivel előzőleg lecsaptam róla minden felesleget, most meg ott tátong egy nagy üresség, mert lekerült a menügomb teljes méretű ablakban a fülsáv szélére (korábban valami kezdeti bug miatt felül volt).
A másik: Ha a user.js fájlban módosítok valamit (például bekapcsolom a hardveres gyorsítást), majd kikommentelem a bejegyzést, mert úgy döntök, hogy szar és inkább megvárom, amíg stabilabb lesz, akkor baszik visszaállni alapértékre, az Opera legalább van annyira intelligens, hogy ilyenkor a gyári beállítást veszi alapul, mivel a "nincs definiálva" számára azt jelenti, hogy alapérték. A Firefox számára pedig az előzőleg használt érték.