aka. Final Fantasy XI HD
  • Shion
    Én az igazat megvallva egyszerre több class-t húztam annak idején, hiszen a class váltás csak egy kattintás. Így dps-el öltem a mobokat, amikor egyedül játszottam, de tankkal vagy healerrel jelentkeztem be Dungeon-okba. Ugyanis itt is, mint sok más MMO-ban, krónikus tank és healer hiány van, így a dps-ek általában 30-45 percet várnak, mire bejutnak a Dungeonba, míg egy tank max. 1-2 perc.

Kis szinten egyáltalán nem félnék a tanktól, szerintem azokkal lehet a legjobban megtanulni a dungeon-okat. Ha tetszik a tankolás, akkor hajrá, csak csináld bátran. A csaták erőssége és komplexitása folyamatosan erősödik, így inkább kis szinten kezd el a tankolást, amikor még csak 1-2 dologra kell odafigyelni. Max szinten már 5-8 féle dolgot csinálnak a boss-ok, ott már nagyon képben kell lenni. Ráadásul sok veterán játékos a napi küldetés jutalmak miatt tolja a random kis szintű dungeonokat, így biztosan lesz segítség. Tankot meg úgysem mernek kivágni a partiból, mivel akkor várhatnak újabb 1 órát :)

A játékban sokféle class van, egyetlen egy karakterrel meg tudod tanulni az összeset, egy kattintással (dungeon-on és csatán kívül persze) át tudsz váltani a másik class-ra, szóval nagyon kényeztet a játék ebből a tekintetből. 600+ Main Story küldetés van, így első karakternek azt javaslom, hogy fókuszálj a Main Story és kék (kiemelt) küldetésekre. A kék küldetések nyitnak meg új területeket, dungeonokat, új képességeket, stb. A sima küldetéseket akkor csináld csak, amikor hiányzik még némi xp és kellene valamit csinálni.