803
aka. Final Fantasy XI HD
-
foxxi #763 Jó is az ha mindenki más szerveren van. Mennék játszani de már belefáradtam a karakterkreálgatásba és felhúzásba.
Jó játékot Neked -
Qlux #762 Én Omega szerveren játszom. Néhány napja kezdtem el és eléggé beszippantott. Ha van magyar guild itt, szívesen csatlakoznék. -
foxxi #761 Cerberus -
Shion #760 Igen, jómagam kb. 1 hónapja újrakezdtem az FF XIV-et. A régi guildemben találtam még egy régi cimborát, aki azóta is folyamatosan tolja, 2 visszatérőt és 2-3 új embert. Így magyar részről nem halt ki a játék, csak sok embernek a manga stílus és előfizetési rendszer miatt nem annyira bejövős. Pedig nagyon jó játék, története (main story), komplexitása, class-ok bősége, dungeon-ok nehézsége...nekem ezek mind bejönnek.
Melyik szerveren játszol? -
foxxi #759 Valaki szokott még játszani online? -
#758 Köszi! -
fluency #757 Nincs összefüggés. Simán választhatsz bármilyen job-ot bármilyen kaszttal, de job által előírt feltételeknek meg kell felelni, illetve rendelkezned kell az adott kiegészítővel. -
#756 Sziasztok! Most kezdeném a játékot és nézegettem a "job-okat". Egy pugilist-et kezdtem és ha 50-en samurai akarok lenni akkor lehetek akkor is ha már előtte a monk-ot választottam? vagy ez így nincs összefüggésben, simán lesz monkból is samurai? Köszi! -
silencemonthy #755 Üdv mindenkinek! Ha early acces kigészítőt vettem, akkor hol találom a másik kódot? Email-ben 1-et kaptam azt beírtam kb egy hete, de ma délben levette az accountomról a shadowbringert, mintha meg se vettem volna. Ebben az esetben mi a teendő? Azt írják éjfélig kellett volna beírni egy másik kódot is. Így most a 75-ös karakteremmel se tudok belépni. -
#754 Nekem az a kedvencem, hogy anno megvettem a játékot, de nem játszottam vele sokat, lvl10-ig talán, nem volt időm, aztán kedvem. Most szeretnék, viszont így, hogy megvan a játék nem kapok "free trialt", tehát hiába szeretném a lvl10-e skarakteremet húzni nem tehetem meg csak ha havidíjat fizetek. Így tehát nem fizetek és letöröltem, fuck logic. -
sztar007 #753 Nem kell fizetni, úgy tudom már 35-ös szintig akármeddig játszhatsz vele, tehát ha akarod kipróbálod az összes kasztot stb.
A hangok hiánya az elején idegesitett de utána rájöttem hogy ez japán stilusu játék és hozzátartozik.
Tetszik hogy ilyen komplex, szerintem nem elriasztania kéne játékosokat hanem bevonzania mert a legtöbb játék egyszerü és buta. -
Shion #752 Nekem az alábbi pár tényező jut eszembe:
- csak előfizetéssel játszható, nincs f2p opció (ami van, az csak arra jó, hogy pár napig level 30-ig kipróbáld a játékot, a pár nap elteltével már fizetni kell).
- japános manga stílus sok nyugat európai embernek nem tetszik, és bár az FFXIV-ben nincs nagyon túltolva a manga érzés, de alapjaiban mégiscsak manga :)
- komplex játék, ez egyszeri játékos hetek után se érti még az alapokat sem.
- új játékosként nagyon sok idő, amíg max szintre érsz és még a Main Story küldetés sorozatot (600+) is végigcsinálod. Én még akkor sem tudsz csapatolni a régi veteránokkal, mert nincs se gyakorlatod, se felszerelésed ahhoz a szintű dungeon-okhoz vagy raidekre, amikben ők járnak.
Így én is szerettem mindig is játszani az FFXIV-el, igencsak fanatikus elhivatottság kell, hogy valaki hosszútávon megmaradjon a játékban. Kevés magyar játszik vele, de rossz magyar szokás szerint sok szerveren sok FC-ben szétszóródva találhatóak. A pár fős magyar guildek sem segítenek a játék népszerűsítésében, többek között én mindig emiatt hagyom abba a játékot pár hónap elteltével, akárhányszor is nézek vissza.
WoW egyszerű grafikája ellenére mindig is könnyen érhető volt és élvezetesen játszható (mint a legtöbb Blizzard játék), azonban a WoW évek óta szenved, a régi 12 milliós játékos állománya már a múlté, be "kell" érnie 3-5 millióval, ezek többsége is olyan régi játékos, aki a legújabb kiegészítőre visszanéz, pár hónap alatt kijátsza és eltűnik más játékba a következő kiegészítőig. Így a WoW-ban nagy élet csak a kiegészítők megjelenését követő pár hónapban van, utána "kihalnak" a szerverek.
Alternatíva még a The Elder Scrolls Online, ami a Morrowind-Skyrim világával kedveskedik a rajongóknak, szintén nagyon komplex skill és kraftolási rendszerrel büszkélkedhet, messze a legszebb grafikája van, minden évben 1 nagy kiegészítő és 2 kiegészítőt kap, szóval nagyon komolyan fejlesztik. Van f2p rendszer is, vagyis a 10 EUR-s alapjáték megvásárlását követően F2P-ben tolható a játék 80%-a. Ha megvásárolod ingame valutával vagy valódi pénzért a kiegészítőket, akkor mehet tovább a F2P. Előfizetés esetén nagyon sok kényelmi funkció jár, de ez csak opcionális. Ezeknek köszönthetően az ESO tábora már átlépte a 10 milliós létszámot (igaz, az összes platform együttvéve, PC MAC PS4 XBOX). Magyar közösség is nagy, az 500 fős Magyar Szövetség gyűjtőguildben (gyakorlatilag chat-ként üzemel) minden este 50-60 ember van online.
Én jelenleg ezen 3 MMO-t tartom a legjobbnak, ami stílusomba esik. Mindegyik játékba visszatérek rendszeresen és az aktuális közösség határozza meg, hogy meddig maradok ott. -
sztar007 #751 Hmm, nem értem a wow után a második legjobbnak kikiáltott MMO-nak miért ilyen kevés a magyar játékosa. Se magyar útmutatók, se magyar oldal. Sokak szerint nagyon jó játék, a kritikusoktol is szép pontszámokat kap, még se olyan népszerü. -
silencemonthy #750 Omega szerveren vagy magyar FC? -
#749 Tévésorozatot kap a FF XIV. -
Spaceghost #748 https://www.facebook.com/ffxivhu/
Itt tudsz érdeklődni. Transzfer mintha pont mostanában lett volna. -
foxxi #747 Kieg előtt visszatértem. Van még működő guild és a transzfer mikor is lesz?
Köszi -
unusual79 #746 Üdv mind. Szeretném elkezedeni a játékot,de sajnos a start után loading,és semmi. :( Tud erre bárki valami megoldást? -
SZUPERhun #745 Sziasztok!
Mivel a magyar FFXIV közösség eléggé fragmentált és kevesen is vagyunk ezért a barátommal arra gondoltunk, hogy azok az emberek, akik szeretnek raidelni, azokat összefognánk. Mivel most a WoW-ban egy nagy kivándorlás zajlik, ezért ezt a lehetőséget meglovagolva bátorítjuk őket is, hogy próbálják ki a játékot.
Egy főleg raidelésre koncentráló Free Company-t (klán/guild) akarunk létrehozni, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogadnánk be kezdőket vagy érdeklődőket. Kezdőket és veteránokat is tárt karokkal várjuk és ha nem akarsz raidelni az se baj. Akiknek már megvan a csapatja azok se féljenek, hiszen FFXIV-ben a raidelés eléggé gyakran nem klán alapján működik, hanem úgynevezett 8 fős csapatokba szerveződik (amiket static-nak neveznek) és így ha nem ér rá a csapatod, vagy kellene ideiglenesen ember, akkor könnyen találhatnál valakit, ahelyett, hogy ismeretlen embereket kellene összekaparnod.
Maga a Free Company helye nincs még meghatározva. Barátommal együtt teljesen flexibilisek vagyunk ebben. Nemsokára Datacenter szétbontás lesz, és emiatt ingyenes szerver transzfert fog kapni mindenki.
Ha látjuk az igényt erre a megmozdulásra, akkor csinálunk egy FC-t és egy Discord szervert és még akár egy weboldalt is szentelünk neki, ha komollyá válik. Terjesszétek az igét és korruptáljátok a kiábrándult WoW játékosokat is az FFXIV irányába.
Ha kérdésetek van nyugodtan keressetek meg engem. Karakterem neve Sera Grey, a Cerberus szerveren. -
Daditsx #744 Sziasztok,
Ha élek az ingyenes lehetőséggel a square enix account-ot a steam-essel össze lehet vonni? Vagy elölről kell kezdeni majd? -
Glekstov #743 Sziasztok! Van a Lich szerveren valami magyar közösség? Ha nincs, akkor érdemes transferelni másik szerverre? (Nincs szívem ott hagyni, vannak rajta cuccok amiket nem nagyon akarok "elhagyni") -
Hetoi #742 Nagyon rendes vagy, köszi a tanácsokat! -
Shion #741 Én az igazat megvallva egyszerre több class-t húztam annak idején, hiszen a class váltás csak egy kattintás. Így dps-el öltem a mobokat, amikor egyedül játszottam, de tankkal vagy healerrel jelentkeztem be Dungeon-okba. Ugyanis itt is, mint sok más MMO-ban, krónikus tank és healer hiány van, így a dps-ek általában 30-45 percet várnak, mire bejutnak a Dungeonba, míg egy tank max. 1-2 perc.
Kis szinten egyáltalán nem félnék a tanktól, szerintem azokkal lehet a legjobban megtanulni a dungeon-okat. Ha tetszik a tankolás, akkor hajrá, csak csináld bátran. A csaták erőssége és komplexitása folyamatosan erősödik, így inkább kis szinten kezd el a tankolást, amikor még csak 1-2 dologra kell odafigyelni. Max szinten már 5-8 féle dolgot csinálnak a boss-ok, ott már nagyon képben kell lenni. Ráadásul sok veterán játékos a napi küldetés jutalmak miatt tolja a random kis szintű dungeonokat, így biztosan lesz segítség. Tankot meg úgysem mernek kivágni a partiból, mivel akkor várhatnak újabb 1 órát :)
A játékban sokféle class van, egyetlen egy karakterrel meg tudod tanulni az összeset, egy kattintással (dungeon-on és csatán kívül persze) át tudsz váltani a másik class-ra, szóval nagyon kényeztet a játék ebből a tekintetből. 600+ Main Story küldetés van, így első karakternek azt javaslom, hogy fókuszálj a Main Story és kék (kiemelt) küldetésekre. A kék küldetések nyitnak meg új területeket, dungeonokat, új képességeket, stb. A sima küldetéseket akkor csináld csak, amikor hiányzik még némi xp és kellene valamit csinálni. -
Hetoi #740 Sziasztok! Egy warrior karaktert inditottam probakent, meg csak lvl 13-as. Eddig tetszik a jatek:), es a warrior is. A kerdesem az lenne hogy kezdokent erdemes class-t valtani vmi dps-re, mivel dunsztom sincs a tank szerperol, technikakrol, strategiakrol? Alacsony szinteken, main story questeknel mennyire szamit ez? -
foxxi #739 Nem bírtam ki :) Visszahúzott a játék, és tolom az előfizut és a leendő BARD-omat :) -
Shion #738 Szia, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, de igazat megvallva nem is értem mindegyiket, hogy pontosan mire gondoltál.
Játék: ingyenesen letölthető és kipróbálható level 35-ig, tehát bele tudsz kóstolni, hogy milyen. 10 EUR-ért megvásároltható az alapjáték (Realm Reborn), ezzel level 50-ig kinyílik a játéktér. Már ezzel hetekig, akár hónapokig is elvan az ember, ha nem a grindelés a fő cél. Ezek utána megvásárolható a legutóbbi kiegészítő (Bloodstorm 60-70) újabb 35 EUR-ért, amivel a korábbi kiegészítőt (Heavansward 50-60) is megkapod. De ha egyben akarod megvenni, akkor van Complete csomag 40 EUR, amely mindent tartalmaz.
A játék havi díjas, itt két csomag van, 10 és 13 EUR-sak. A kisebbik esetén 1 karaktered lehet szerverenként, a nagyobbiknál 8 karakter / szerver. Van még valami korlátozás, de fogalmam sincs, hogy mi lehet az, mert nekem mindig csak nagy csomagom volt.
Kereskedelem: a játékosok egymás között a Market Board (broker, AH, ahogy tetszik) rendszeren keresztül tudnak kereskedni. Ehhez szükség lesz Retainer nevű npc segítségére is, mert a saját szolgádhoz (retainer) pakolod be az árulni kívánt cuccokat. Vásárláshoz nem kell semmilyen segítség, rákeresel a piacon, megveszed és automatikusan az inventory-dba kerül. Alapból jár 2 db retainer használata, de plusz EUR/hó összegért akár 9 db retainer-ed is lehet egyszerre. Nekem most a 13 EUR havi előfizetés és 9 db retainer 7.000 HUF/hó-ba kerül. De én rengeteget harvestelek és kraftolok, így nekem kell a hely, így nekem megéri.
"kicsi szinten is elérhető és birtokolható-e minden tárgy?" - na ezt a kérdést nem igen értem. Amit a játékban találsz, igen. 9000 féle öltözet darab van a játékban, a többsége kraftolható vagy begyűjthető innen-onnan. Vannak cuccok, amik (pl. dungeon-ból esnek) nem átadhatóak, tehát csak magadnak tudod felhasználni.
Automata loot van, tehát ha szólózol, le sem kell hajolnod a loot-ért, automatikusan az inventory-dba kerül a cucc. Dungeon-ban, ahol többen vagytok, már megjelenik egy loot ablak, ahol a Need / Greed verziókkal dobhatsz a loot-ra.
Fejlődnöd mindenképpen kell majd, mert a felfedezés sem fog menni szint nélkül. Minden pályán 2-3 szintnek megfelelő területeket találsz, így ne csodálkozz el, ha level 1-es mobok után 35-ösbe szaladsz, vagy éppenséggel 50-esbe. Szóval ótatosan a barangolással. Én azt javaslom, hogy indíts el egy karaktert, haladj vele a Main Story mentén (600+ küldetés), gyakorlatilag bemutatja a világot és körbeküld minden szegletébe.
2012-ben adták ki másodjára a játékot, azóta is erőteljesen fejlesztik, így rengeted tartalom van a játékban. Nem fogsz unatkozni :) -
hNeo2 #737 Sziasztok, belenézek ebbe az mmo-ba, ha tetszik meg is veszem.
Abban kérnék segítséget hogy milyen a kereskedelem a játékban? hol lehet adni venni,
kicsi szinten is elérhető és birtokolható-e minden tárgy?
lehet-e lootolni a játékban PVE?
Harcolni, szintezni nem nagyon akarok, inkább gyűjtögetni és vásárolgatni, felfedezgetni, járkálni. :) -
hunvarlan #736 Köszönöm a választ Tinek Varlan a karakter nevem a játékban köszi szépen előre is! -
Shion #735 Az alapjáték (Realms Reborn) csak level 50-ig tartalmazza a játékot, azóta megjelent 2 db kiegészítő (Heavensward 50-60 és Stormblood 60-70). A kiegészítőket már egyben árulják, tehát ha megveszed a Stormblood-ot, automatikusan megkapod a régi kiegészítőt is. Az apróbetűs részen alul szokták írni, hogy mit tartalmaz adott csomag.
Az alapjáték 10 EUR környékén megy, a kiegészítő 35 EUR. Egyben a legolcsóbb, akkor 5 EUR-t lehetne fogni rajta, mert a Complete csak 40 EUR. De ha már megvan az alapjáték, a Complete már tárgytalan.
Ha már van karaktered az Omega szerveren, írd meg itt nekünk a karaktered nevét és Daniék meghívnak a magyar Linkshell-be (ez a közös chat). -
hunvarlan #734 Sziasztok teljesen új vagyok ma vettem meg csak a starter editiont ehez kell még a heavensward is vagy elég a stormblood- kieget megvenni? Persze az Omega szerverre mentem mivel láttam hogy itt vannak magyarok elvileg nem tudom hogy meddig jutok a játékkal de jó lenne magyarokkal játszani. Hogyan lehet behozni a magyar chatet az omega szerveren? -
empie #733 Köszönöm szépen -
Shion #732 Szia, igen egyetlen egy karakterrel meg tudod tanulni az összes szakmát.
Így az, hogy mivel indulsz el, gyakorlatilag level 10-ig mérvadó úgyis. Amint befejezed az első class-od level 10-es küldetését, onnantól akármelyik másik class-t felveheted és bármelyikkel fejlődhetsz. A Class váltás csak egy kattintás, átvált a másik class-ra, lecseréli a gear-t és a hotkey bar-t egyaránt, így nagyon kényelmes.
Én speciel Archer és Conjurer class-t húztam egyszerre az elmúlt hetekben, tudtam olyat tükrözni, hogy az íjásszal leöltem a mobokat, de küldetés leadás előtt átváltottam a healerre (conjurer) és az kapta az xp-t :) -
empie #731 Sziasztok,
Kérdésem az lenne hogyha elkezdtem a játékot Archerként akkor a későbbiekben lehetek samurai? - Tudom h lvl 50től elérhető. -
Daermon #730 Köszi, ez így elég és jól hangzik :) -
Shion #729 Szia, röviden a válaszok: igen, igen
Bővebben, igen az Omega szerveren sok magyar játékos van, van saját Linkshell chat szoba, ahol mindenki tud egymással beszélni. A játékosok nagy része a Fekete Sereg FC-ben (Free Company, magyarul guild) játszik, nekik van saját weboldaluk FFXIV.HU honlap, Discord elérhetőségük, stb.
A játék hatalmas mennyiség (több száz órányi) Main Story küldetéssorozattal, ehhez tartozó végtelen párbeszédekkel és videókkal rendelkezik. Ezen felül 1 karakterrel az összes class (harcos, gyűjtögető, gyártó) kitanulható, hiszen Class váltás csak egy kattintás (csatán és dungeonon kívül persze). Vannak napi küldetések, például random (Roulette) dungeon, PvP instance, kraftolós, Grand Company, Reputation, stb. Achievement rendszer is van, de én bele sem mertem még nézni, hogyan állok :) Szóval raid-en kívüli tartalommal is évekig elvan az ember. Raidek úgy tudom 24 fősek, még nem voltam.
Ja tényleg, a Dungeonoknak is 3 féle nehézségi szintje van, Leveling / Hard / Extreme, persze mindegyikre van külön napi Roulette, ami iszonyat jó xp-t ad, így mindenki tolja. Emiatt a Group Finder jól működik, ráadásul a GF több szerverről szedi össze az embereket. Tank és healer szinte azonnal bekerül a csapatba, sajnos a dps-nek szokás szerint 10-30 percet kell várniuk, mert olyan sokan vannak.
Ha van még kérdésed, bátran tedd fel, amire tudok szívesen válaszolok. Kb. 2 hete kezdtem én is újra, így friss élményként élvezem a játékot és a társaságot :)
Utoljára szerkesztette: Shion, 2018.01.18. 11:09:32 -
Daermon #728 Sziasztok!
Nagyon casual szinten gondolkodom elkezdeni a játékot.
Gladiator vagy Lancer lesz, ha lesz, de még meglátom.
2 kérdésem lenne:
- A tavalyi kommentekben az Omega szervert ahánlották, hogy ott vannak a magyarok. Ez még aktuális?
- WoW-hoz hasonlóan itt is elboldogul az ember egyedül? (Nem raid szinten persze) -
#727 Sziasztok, Lich szerveren van esetleg magyar linkshell? -
Daermon #726 LotRO-nál sajnos sokkal több gond volt, azért lett FTP. Arra nagyon ráférne egy nagy rakat pénz, hogy updateljék.
Alap és első kieg megvan az FF XIV-ból. De pl WoW mellett én se fizetném. Ha FTP lesz akkor sok minden függ a jövője. -
Ashyn #725 Abszolút egyetértek Nephin-el. Láttunk már ilyet, és mi lett a vége? Lásd pl Lotro -
Nephin #724 A játéknak valószínűleg egyáltalán nem tenne jót.