aka. Final Fantasy XI HD
  • Shion
    Szia, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, de igazat megvallva nem is értem mindegyiket, hogy pontosan mire gondoltál.

Játék: ingyenesen letölthető és kipróbálható level 35-ig, tehát bele tudsz kóstolni, hogy milyen. 10 EUR-ért megvásároltható az alapjáték (Realm Reborn), ezzel level 50-ig kinyílik a játéktér. Már ezzel hetekig, akár hónapokig is elvan az ember, ha nem a grindelés a fő cél. Ezek utána megvásárolható a legutóbbi kiegészítő (Bloodstorm 60-70) újabb 35 EUR-ért, amivel a korábbi kiegészítőt (Heavansward 50-60) is megkapod. De ha egyben akarod megvenni, akkor van Complete csomag 40 EUR, amely mindent tartalmaz.

A játék havi díjas, itt két csomag van, 10 és 13 EUR-sak. A kisebbik esetén 1 karaktered lehet szerverenként, a nagyobbiknál 8 karakter / szerver. Van még valami korlátozás, de fogalmam sincs, hogy mi lehet az, mert nekem mindig csak nagy csomagom volt.

Kereskedelem: a játékosok egymás között a Market Board (broker, AH, ahogy tetszik) rendszeren keresztül tudnak kereskedni. Ehhez szükség lesz Retainer nevű npc segítségére is, mert a saját szolgádhoz (retainer) pakolod be az árulni kívánt cuccokat. Vásárláshoz nem kell semmilyen segítség, rákeresel a piacon, megveszed és automatikusan az inventory-dba kerül. Alapból jár 2 db retainer használata, de plusz EUR/hó összegért akár 9 db retainer-ed is lehet egyszerre. Nekem most a 13 EUR havi előfizetés és 9 db retainer 7.000 HUF/hó-ba kerül. De én rengeteget harvestelek és kraftolok, így nekem kell a hely, így nekem megéri.

"kicsi szinten is elérhető és birtokolható-e minden tárgy?" - na ezt a kérdést nem igen értem. Amit a játékban találsz, igen. 9000 féle öltözet darab van a játékban, a többsége kraftolható vagy begyűjthető innen-onnan. Vannak cuccok, amik (pl. dungeon-ból esnek) nem átadhatóak, tehát csak magadnak tudod felhasználni.

Automata loot van, tehát ha szólózol, le sem kell hajolnod a loot-ért, automatikusan az inventory-dba kerül a cucc. Dungeon-ban, ahol többen vagytok, már megjelenik egy loot ablak, ahol a Need / Greed verziókkal dobhatsz a loot-ra.

Fejlődnöd mindenképpen kell majd, mert a felfedezés sem fog menni szint nélkül. Minden pályán 2-3 szintnek megfelelő területeket találsz, így ne csodálkozz el, ha level 1-es mobok után 35-ösbe szaladsz, vagy éppenséggel 50-esbe. Szóval ótatosan a barangolással. Én azt javaslom, hogy indíts el egy karaktert, haladj vele a Main Story mentén (600+ küldetés), gyakorlatilag bemutatja a világot és körbeküld minden szegletébe.

2012-ben adták ki másodjára a játékot, azóta is erőteljesen fejlesztik, így rengeted tartalom van a játékban. Nem fogsz unatkozni :)