aka. Final Fantasy XI HD
  • LNDBecX
    Üdv!

Korábban meg lettem szólítva (legalábbis másik fórumról be lett másolva hozzászólásom), így azt gondolom, hogy valamiféle reagálásomra szükség lesz.

Mindenek előtt Pokollánynak (bármilyen névvel is legyen itt a fórumon) szeretném megköszönni az ffxiv.hu fórumon és a játékban tett építő jellegű (vagy annak szánt) hozzászólásait, javaslatait mind a játékkal kapcsolatban, mind a hardver problémáimmal kapcsolatban.
    Másodsorban szeretnék gratulálni Natsuno -nak és a Strike Witches -nek. Kívánok nektek nagyon jó játékot, sok-sok kellemes percet/órát.
    Szerény személyem volna az, aki többekkel együtt próbálja összetartani a magyar Final Fantasy 14 játékosokat. Korábban rengeteget játszottam az XI-vel. Akkoriban (de ezt egyébként már leírtam máshol) az MMORPG-k még eléggé gyerekcipőben jártak, itthon pedig a WoW volt a nagyobb tömegek számára egyetlen ismert alternatíva, így maroknyian játszottunk csak a 11-el, és szét is voltunk szóródva. Nos... én a cimboráimmal (nem, nem olyanokkal akiknek az ember arctalanul anyázik TS-en, vagy besértődés után partyban sem hajlandó lépni a másikkal, hanem igazi cimborákkal, akikkel együtt bulizok máig) megtapasztaltuk, hogy bár egymás ismerete nagyon sokat dob a közös játékon (értsd: jóval kisebb létszámban csináltuk meg azokat a küldetéseket/instákat amikre azok ki lettek találva, valamint eléggé családias volt a hangulat), vannak olyan tartalmak, amiket nagyobb csapatok nélkül egyszerűen nem lehet elérni/megcsinálni/leküzdeni.
    Biztos vagyok benne, hogy az FF14 sem lesz sosem olyan népszerű a magyar játékosok körében, mint a WoW valaha (persze ne legyen igazam, de ez a jövő zenéje). Ezért is szerettem volna, ha az új játékban még ha nem is annyira nagyszámú a magyar játékosbázis, de lehetőleg egy helyen tömörüljön. Ennek érdekében kezdtük el Logennel csinálni az ffxiv.hu oldalt, ahová szerencsénkre nagyon sok lelkes rajongó csatlakozott és segédkeznek mindenféle infóval hozzájárulni minden magyar játékos kezdeti lépéseihez. Ezúton is köszönöm mindenki munkáját.
    Nem titkolt célunk az lenne, hogy az endgame tartalmat tisztán magyarokból álló free companyval/linkshellel végigtudjuk küzdeni még a legnagyobb instákat is. Úgy gondolom, hogy ehhez igen jó úton haladunk. Várunk is mindenkit szeretettel a Sargatans szerveren a Fekete Sereg nevű free companyban és egyben linkshellben. Tudtommal egyébként jelenleg mi vagyunk a legnagyobb magyar guild és tagjaink szépen cseperednek és haladnak az endgame tartalom felé.
    A fentiekben vázoltak okán is igyekszünk azon lenni, hogy egyben tartsuk a közösséget. Az ffxiv.hu fórumon írtam is egy amolyan szabályféleséget amit az oldal tulajdonosaként érthető módon be is tartatok. Az egyik ilyen, hogy széthúzásra, bomlasztásra nem vagyok kíváncsi az oldalon! Ezért sem támogatom más szervereken lévő és egyáltalán más guildok REKLÁMOZÁSÁT és a Fekete Sereg sorainak bomlasztását más szerverekre/guildekbe való áthívással. Azt hiszem ezt világosan leírtam az oldalunkon. Igenis nem tetszett, hogy Pokollány beillesztette az sg.hu fórumról Natsuno hozzászólását.
    Hangsúlyozom: semmi problémám a más szervereket választó, más linkshellekben játszókkal. Sőt! Várjuk őket is az ffxiv.hu fórumon, hogy kivegyék a részüket a közösség építésből, hogy tapasztalatot cseréljenek egymás között (szerintem az az oldal alkalmasabb erre, mint jelen topic). Várjuk tehát az oldalra más szervereken lévők regisztrálását és fórumozását a fórum szabályainak figyelembevétele mellett. Az természetes, hogy fórumaláírásba beírod a karakternevedet, hogy melyik szerveren játszol, milyen FC-nek, LS-nek vagy a tagja. Azt viszont nem engedélyezem, hogy valaki azt mondja: 'márpedig az XY japán szerverre gyertek át, mert ott még a kerítés is kolbászból van...'
    Remélem érthető és korrekt magyarázatot adtam a korábban (megkérdezésem nélkül) idemásolt fórumhozzászólásommal kapcsolatban.

Pár szót én is hozzászólnék az épp aktív témához is:
    A legtöbb mmorpg-ben van logoutkor egy visszaszámlálás, amennyiben NEM biztonságos zónában lépsz ki (városon/campen kívül). Ez egyrészt véd, hogy ne az legyen, hogy kilépsz, megtámad egy critter, majd következő alkalommal amikor belépsz, az fogadjon, hogy a karaktered wipeolt. Továbbá azért, hogy amennyiben küzdelem közben vagy, ne lépj ki. Harcold végig ha már elkezdted.

Szerver ping, latency, miegymás...: Olvastam a vitát arról, hogy NA, vagy EU szerver, 34 ms vagy 130 ms ping. Már dolgozunk egy összefoglalón azzal kapcsolatban, hogy is működik ez és mi az igazság ezzel kapcsolatban.

Végezetül annyit, hogy nincs szükség sem személyeskedésre, sem trollkodásra. Kicsit nőjön fel mindenki, nincs szükség semmiféle feszültségre.