803
aka. Final Fantasy XI HD
-
silencemonthy #522 ma vettem meg egyébként a játékot -
silencemonthy #521 hogy tudom beregelni az 5x4 betűből álló cd kulcsot ? a square oldalon olyat nem enged... -
talos86 #520 "A difi csak annyi hogy amire ő 34ms"
Ha éppenséggel Kanadában lakik, akkor nem nehéz.
nem tudom miért , de én valamiért nem találom azt a mágikus 30ms-et.
http://i961.photobucket.com/albums/ae97/talos86/Neacutevtelen_zpsd21fb698.jpg
Apropó, egy hónapra Írben leszek, majd novemberben leszek újra. Addig jó játékot. -
traz75 #519 A szerverek kanadában vannak, de ez végülis mindegy.
A difi csak annyi hogy amire ő 34ms-t mér, mi 112-128-at többen is (a sajátunkra meg 113-124et), de ez hagyján, én elhiszem neki.
A probléma az, hogy szerinte 128ms szar és nekünk ezért nagyon rossz, a másik szerver meg négyszer gyorsabb és kolbászból van a kerítés. A tények nem nagyon zavarják...
Minket ugyan nem zavar ha valaki máshol játszik (mindamellett hogy természetesen szeretnénk ha minél többen hozzánk jönnének), viszont személy szerint én pl nehezen tudom szó nélkül hagyni ha valaki egyértelműen hülyeségeket állít és ez ezzel megtéveszt embereket a jövőbeni döntésükkel kapcsolatban. -
LNDBecX #518 "Attol, hogy egy teremben vannak a szerverek, meg lehet mas utvonalon az eleresuk.
Amugy meg teljesen rendben van a 130ms koruli kesleltetesi ido, ha USA-ban van a szerver."
Nekem is volt egy olyan eléméletem, miszerint az EU szerverek ki vannak routolva a nemzetközi gerincre valami közvetlenebb útvonalon, az NA szerverek pedig nincsenek és hogy ez lehet a differencia, de láthatólag nincs különbség az EU vagy NA szerverek elérése között -
traz75 #517 Linaru, persze hogy nem érdemes vitatkozni, csak éppen le kell írni a TÉNYEKET is, mert esetleg még tényleg elriaszt 1-2 leendő júzert a játékról szóló fals infókkal. -
#516 "Hm, ez furcsa, ezek alapján nem hogy egy földrészen, egy teremben de még ugyanazon útválasztó mögött is vannak a szerverek. Átlag elérési idejük (most, írás pillanatában) 122-127 ms."
Attol, hogy egy teremben vannak a szerverek, meg lehet mas utvonalon az eleresuk.
Amugy meg teljesen rendben van a 130ms koruli kesleltetesi ido, ha USA-ban van a szerver.
Itt egy nagyon teoretikus magyarazat, persze ebben nincsen benne a traceren megtalalhato allomasok kesleltetese, de azert nagyjabol jol elmagyarazza, hogy is mukodik ez.
http://royal.pingdom.com/2007/06/01/theoretical-vs-real-world-speed-limit-of-ping/ -
Linaru #515 Srácok, hagyjátok a fenébe, ezen nem érdemes vitatkozni. Itt inkább segítsünk olyanoknak akiknek kérdése van stb. Ha valaki nem kér a segítségből és inkább ragaszkodik a saját véleményéhez akkor nincs értelme megpróbálni megmagyarázni.
Ramza, üdv nálunk, ha küldesz egy tell-t valamelyik tagnak, és/vagy beírod a karaktered nevét ffxiv.hu-n akkor küldjük is a meghívót :) -
amikkamakka #514 kipróbálva mind a két szerveren a ping valóban 120-127 között mozgott, köszönjük Ramza88 és várunk a Seregbe a Sargatanas szerveren ;)
-
traz75 #513 Mármint kiket üldözöl el? Mi köze a pingnek ahhoz, hogy valaki hány szervert látott életében?
A jelek szerint kettőnk közül nem én vagyok az, aki nem tudja hogy mennyi 120ms...
Becx, szerintem kizárt dolog hogy Pokollány legyen, ő hisztis volt ugyan, de nem ilyen khh... "egyszerű". -
Natsuno #512 Persze én vagyok Pokollány élj ezzel a tudattal.Meg te is én vagyok meg az előbbi hozzá szóló is.Pokollánynak volt igaza ,szarkeverő briágd vagytok, ennyi -
LNDBecX #511 "Ezen spéci én is csodálkoztam, ezért is írtam feltételes módban a dologról, bár nem vonom kétségbe amit írt hogy ő ennyit mért - a net útjai kifürkészhetetlenek. :)"
A net útjai éppenhogy kifürkészhetőek :) Elég pár tracert :D -
LNDBecX #510 "Az olyan hülyéket mint Ti" (bocsánat, hogy a helyesírási hibáidat nem idéztem szöveghűen) ebből a hangnemből visszavehetnél. Nem tudom kinek írtad a mysql, apache, java meg egyéb dumáidat (amik jelen témával egyébként egyáltalán nincsenek összefüggésben), de azért még nézz át pár számítástechnikai kéziszótárat. Arra viszont válaszolhatnál, hogy most tulajdonképpen Pokollány teljesen feleslegesen ment át hozzád? Vagy Pokollány Te magad vagy? -
traz75 #509 Ezen spéci én is csodálkoztam, ezért is írtam feltételes módban a dologról, bár nem vonom kétségbe amit írt hogy ő ennyit mért - a net útjai kifürkészhetetlenek. :)
Csak azért tartottam furcsának mert nekem konkrétan a speedtest.net T-comosként (mármint júzer, nem dolgozó, mielőtt félreérti valaki és elküld az anyámba :D) a pesti T-com központhoz ír 19es pinget, bármelyik másik pesti szerverre 32-t, ehhez képest egy kanadai 40es ping egyenesen zseniális - de mondom, én elhiszem, nem tudom hogy hol vannak elhelyezve a szerverek, el tudom képzelni hogy ha valami nagy adatközpontban akkor kiugróan jó az elérés más relative közel elhelyezkedő kisebb szerverközpontokhoz képest. Pl nekem ugyanúgy 32-t mér egy párizsi szerverközpontra, mint egy pestire, ellenben egy berlinire már 40 körül van - pedig közelebb van mint párizs. -
Natsuno #508 Én üldözöm el őket, hogy legyen több tagotok. Legfőképpen az olyan hülyéket mind ti ,valószilű hogy olyan sok szervert láttál már. Mysql ,apache,java,...ismerősen hangzanak?
Igen, a a videón látható jelenség, nevezetesen a LAG valóban létezik.
Azonban ha azt gondolod hogy hogy mindez egy 120ms-es standard ping miatt van, arra mást nem nagyon lehet mondani mint hogy "kérem kapcsojja ki"...
Ezen hatalmasat röhögtem!Szerintem azt se tudod mit jelent a 120 ms ,meg a lag,meg mi az hogy ping...vagy pl hogy hogyan kell bármit is megpingelni.Bocsi a többit inkám nem írom le ,mert nem vagyok hajlandó a szintetekre süllyedni.További szép napot .
-
LNDBecX #507 Köszönöm, hogy ezt függetlenként megerősítetted. Akartam én is csinálni egy netstatos pingetős kis magyarázatfélét, de akinek még kétsége van, nézze meg maga.
Várunk a Seregben és az ffxiv.hu -n.
-
Ramza88 #506 Sziasztok,
a hét közben érkezett meg a játék, legnagyobb örömömre. Csütörtök este 'gyorsan' fel is installáltam, eltartott egy ideig amíg lefrissült. Aznap már nem tudtam érdemben foglalkozni vele, ezért ez péntekre maradt, addig is átolvastam a fórumot, hogy tudjam mire számíthatok.
Vegyesek voltak az érzelmeim, ezért csináltam egy karaktert a Lich szerverre, és elkezdtem a nagy kalandot. Ami kb. 10 percig tartott, mivel megszakadt a kapcsolat a szerverrel és nem is tudtam visszalépni. Kiderült hogy maitenance volt, és 11-ig várnom kellett.
Végre újra mentek a szerverek, és gyorsan be is jelentkeztem. Azaz jelentkeztem volna, mert a world is full üzenetet kaptam, és belépési sorba állított a szerver, és akár egy percig is eltartott, hogy sikerült belépnem.
Nem csüggedtem, és gyorsan belevetettem Magam Eorzea gyönyörű világában. Ul'dah-ban kezdtem, és gyorsan elindítottam a kötelező tutorial questeket. Return és a Aukciós Ház, már a kisujjamban volt, most mit csináljak. Gyorsan kiszaladtam a város elé, csak hogy kipróbáljak valamit. Igen, megpróbáltam kilépni. Na nézd csak, csak nem a 20 másodperces visszaszámláló jelent meg? Ejnye, hát nem azt mondta Natsuno, hogy ezen a szerveren ilyen nincs?
Kép: http://tinyurl.com/ffkep
Kész is volt a karakterem a hírhedt amcsi szerveren. Érzetre semmi különbséget nem éreztem, de ez nem volt elég. Különböző pingekről és szerverekröl eset szó, ezért utána olvastam. Mindenhol azt írták, hogy kettő - azaz 2 - datacenter van. Egy kanadában és egy japánban. Akkor milyen EU szerverröl van szó? Vakartam egy kicsit a fejem, majd munkához láttam. Pingeljük meg őket! Jó de mi a szerver címe? Mivel mindkét szerveren van már karakterem, nosza lépjünk be és derítsük ki!
Beléptem a Sargatanasra és mikor már bent voltam a szerveren a játékban, gyorsan kilistáztam a gépemen nyitott kapcsolatokat, melyben az ffxvi.exe a következő cimre csatlakozott:
Mikor a SARGATANAS-on voltam: 199.91.189.18
és mikor a LICH-en voltam: 199.91.189.40
Hm, ez furcsa, ezek alapján nem hogy egy földrészen, egy teremben de még ugyanazon útválasztó mögött is vannak a szerverek. Átlag elérési idejük (most, írás pillanatában) 122-127 ms.
(Ezt te is ellenőrizheted a ping 199.91.189.18 paranccsal. A szerver IP-címét meg a játék futtatása közben elindított 'netstat -ab' paranccsal derítheted ki, Figyelem win7-től fölfele admin jog kell a parancs futtatásához. Az útválasztót pedig a traceroute paranccsal (tracert) derítheted ki)
Röviden összefoglalva: mivel a Lich is ugyanazon a gatewayen lóg mint az ÖSSZES több EU és NA szerver, nem értem honnan van nektek ez a mágikus 30ms ping. Tovább menve, nem értem mire fel mondod azt hogy TI jól megszívátok, mert NÁLATOK is ez lesz, ha te is ugyanabban a cipőben jársz. Vagy a placebó hatás, annyire elvakít, hogy neked tényleg kisebbek a pingjeid? Hiába dugod a fejed a homokba és mondogatod a mantrákat, ugyanoda csatlakozol te is, bármilyen rossz is ezt most olvasni. Csak pár IP-vel vagy odébb, így nincsenek csodák...
Mindent összevetve érdemes volt olvasgatni ezt a topicot, mert így számomra kiderült a jó választás, mivel a szerverek között abszolút semmi különbség nincs, az emberek hozzáállása és stílusa volt a döntő számomra.
Minden jót! -
LNDBecX #505 A belinkelt videó egy meg nem nevezett EU szerverről van (nézd meg youtubeon a feltöltő írását hozzá) és azt javasolja, hogy NE válasszon senki EU szervert, mert az szerinte szar. Natsuno: Te most hívod magadhoz az embereket, vagy inkább üldözöd el őket?
Mindenki olyan szervert választ ami neki szimpatikus. A helyzet az, hogy nekünk, Magyarországról mindegyik szerverre pontosan ugyanolyan az elérésünk. Akinek nem fáj, hogy több a francia, spanyol, német nyelvet beszélő, válasszon EU szervert, aki 'csak' az angolt érti, annak jobb választás egy NA szerver, de akinek nem gond a japán, az választhat JP szervert is. Továbbra is várunk mindenkit a Sargatanson, a Fekete Seregbe. -
traz75 #504 Ne haragudj, nem akarok személyeskedni, de erre már tényleg csak azt lehet mondani, natúr hülyeség a postod.
Igen, a a videón látható jelenség, nevezetesen a LAG valóban létezik.
Azonban ha azt gondolod hogy hogy mindez egy 120ms-es standard ping miatt van, arra mást nem nagyon lehet mondani mint hogy "kérem kapcsojja ki"...
Van egy jó hírem : nem, nálunk nem ilyen szép a helyzet. Általánosságban elmondható hogy többnyire teljesen jól játszható a játék, amikor viszont LAG van, akkor egy rövid időre ROHADT nagy lag van. Ezt viszont még mindig nem a pingnek köszönhető, hanem annak hogy full kapacitáson (ill. talán egy picit feljebb) mennek a szerverek és ha egy zónán belülre aránytalanul sok karakter kerül, akkor bizony túlterhelődnek.
Van még egy jó hírem, bár ez téged nem érint : rosszabb nemigen lehet nálunk a helyzet, ugyanis a hétköznap délelőtti órák kivételével általában TELE van a szerver, esténként általában "world is full" üzenet után szoktam queuevel belogolni kb olyan 20-30 MP alatt.
Van egy rossz hírem is : az hogy még nem találkoztál a laggal, két dolognak köszönhető : az egyhetes karakterednek, és a viszonylag friss szervernek, amit még nem leptek el annyira a júzerek mint a régebbu szervereket.
A FFXIV ARR egyébként az első béta óta küszködik az AOE megjelenítéses problémával, azonban ez nem szerverlagon alapul (bár kétségtelen tény hogy ha lag van, az csak nagyban ront a helyzeten), hanem valamit bénán írtak meg. Kezdetben lag nélkül is olyan volt hogy hiába másztál ki akár egy másodperccel korábban is a jelzett területről, csattant rajtad az ostor. :)
Ezen javítottak, de még mindig nem megoldott probléma sajnos, de ezt majd te is tapasztalod idővel. (a videón nem ez látható, hanem konkrét LAG)
Ami meg a belinkelt videót illeti :
1, A post dátuma szeptember 5, tehát a szerverbővítés előtti időkből van. Azóta volt egy szerverbővítés, meg egy (vagy két?) kliens update.
2, A postoló ugyan nem írja hogy melyik szerveren tolta, ugyanakkor pontosan azért sír mert nincsenek fizikailag EU-ban elhelyezkedő szerverek. Ergo nagy valószínűséggel egy "EU" ajánlással rendelkező szerveren tolta...
3, Azt kifejezetten viccesnek találom hogy állítasz valamit, majd amikor valaki konkrét tényekkel cáfolja amit írsz, nem reagálsz, ha konkrétan kérdeznek tőled valamit, nem reagálsz, majd végül írsz két mondatban egy terelést és befejezed azzal hogy nem olvastad ugyan hogy mások mit reagáltak arra amit írtál, de továbbiakban nem válaszolsz rájuk. :)
peace. :) -
Natsuno #503
Gondolom nálatok is ilyen szép a helyzet ,ha nem majd lesz :D
Nem olvastam el a hozzászólásokat mert sietek melóba.Továbbiakban én nem válaszolok semmilyen pinges ,laggos dolgotokra oldja meg mindenki a problémáját,ennyi hf,gl all. -
LNDBecX #502 A pingnél sokkal érdekesebb információ az, ami a jobb felső sarokban lévő kis wifi piktogrammra mutatva látszik. -
traz75 #501 Hát, jelen pillanatban szerintem nem nagyon vannak low pop szerverek. Van néhány "normál", meg egy rakás agyonterhelt. :)
Ha megfigyeled, egészen 15.-ig gyakorlatilag nem volt lag. Kezdetben azért mert csak annyi embert engedtek fel a szerverekre amennyit biztosan elbír, féltek hogy összeomlik a rendszer - ugye emiatt volt az hogy kb lehetetlen volt belogolni -, aztán a szerverbővítések után meg azért nem volt lag mert szétoszlott a tömeg annyira hogy a megemelt kapacitású - és több - szerver pont elbírta a játékoslétszámot.
Aztán 15.-én újra megnyitották a digitális eladásokat, és suttyomban emeltek a világonkénti maximum létszámon annyit hogy csúcsidőben is kb mindenki be tudjon jutni. Na azóta - és ezért - van lag, nem azért mert 120 ms a MINIMUM STANDARD válaszidő (amiről egyébként mindenki megfeledkezik, hogy a 2.5 MP-es cooldownnal rendelkező skilleket kb 0.3 MP-el korábban el lehet indítani mintsem hogy a cooldown lejárna, ezzel gyakorlatilag NULLÁZVA akár egy 2-3 tizedmásodperces pinget is!). -
traz75 #500 Őőőő... némi zavart érzek az erőben.
"Ezen nem kell mit dolgozni 34ms majdnem 4x gyorsabb mind a 130ms."
Nem. 34ms majdnem negyed annyi késés mint a 130ms.
"Ezt úgy kell elképzelni hogy én pl 4x ütlek meg mi te 1x."
Hát éppenséggel lehet úgy elképzelni, csak éppenséggel nem nagyon érdemes. A valóságban kb van valamivel kevesebb mint egy tizedmásodperc különbség a kettő között.
Valóban négyszer ütnél míg a másik csak egyszer - feltéve hogy 34 ezredmásodpercenként lehet egyet ütni.
Nekem legalábbis ezt mutatják a számok...
-
#499 nem akarok beleszolni, de 4er lolek meg story lehet bf3ban igaz lehe, de ez egy mmo, ahol van skill delay..nem spammelhete a skilljeidet, mert van egy global cooldown..ettol fuggetlenul persze fontos a ping, bar en sajnos szinten nem tapasztaltam lenyeges kulonbseget eu/us szerver kozott, es az is nyilt dolog, hogy nincs eu lokalizacio, csak szervernevmegjelolesben. Az, hogy egy szerver mennyire lagzik, szamit a szerver populaciojatol. A populacio izgalmas, dolog, mert idovel altalaban csokken egy adott szerveren a kezdeti feliveles utan (tapasztalataim szerint). Persze ha par honap mulva az egesz jatek iratni edeklodes alabb hagy, akkor mar erdekes kerdeskent jelentkezik, vajon egy mostani mid v. low pop szerver mennyire jo valasztas, de nem akarom cifrazni.
En eu-n kezdtem, de inkabb atmentem a Sereg-be, az a szerver stabilabb populaciot jelent a jovore, es mint pvp-s te tudod jol gondolom hosszutavon mit jelenthet, kontra eu-s low pop szerverrel.. -
LNDBecX #498 Mutatnál erre konkrét pingetési eredményt? ;)
Hogy milyen válaszidőt ad a szerveretek pingetésre ... :) Meg hogy úgy egyáltalán mi a Lich szerver IP-je :) -
Natsuno #497 Köszi a gratulációt.
Pokollány pedig nincs itt regelve tudtommal,én tartóm vele a kapcsolatot mivel elég kevés a magyar játékos Lich eu szerveren. Hívtam már ls-be de ő azt mondta hogy nem fog jönni,köszönhető neked,meg még valakinek már nem emlékszem a nevére.Gondolom semmilyen magyar ls-be nem megy már.Ez már nem az én dolgom ki hová megy én tuti jól fogok szórakozni és próbálok egy erős magyar csapatott összehozni, ennyi.
LNDBecX
Szerver ping, latency, miegymás...: Olvastam a vitát arról, hogy NA, vagy EU szerver, 34 ms vagy 130 ms ping. Már dolgozunk egy összefoglalón azzal kapcsolatban, hogy is működik ez és mi az igazság ezzel kapcsolatban.
Válasz:
Ezen nem kell mit dolgozni 34ms majdnem 4x gyorsabb mind a 130ms. Ezt úgy kell elképzelni hogy én pl 4x ütlek meg mi te 1x. Ezt a számok is mutatják.Lehet hogy mmorpg játékban ez még nem olyan vészes ,de pl fps-be már elég gázos.3x fognak meglőni mire te felemeled a fegyvered. -
LNDBecX #496 Üdv!
Korábban meg lettem szólítva (legalábbis másik fórumról be lett másolva hozzászólásom), így azt gondolom, hogy valamiféle reagálásomra szükség lesz.
Mindenek előtt Pokollánynak (bármilyen névvel is legyen itt a fórumon) szeretném megköszönni az ffxiv.hu fórumon és a játékban tett építő jellegű (vagy annak szánt) hozzászólásait, javaslatait mind a játékkal kapcsolatban, mind a hardver problémáimmal kapcsolatban.
Másodsorban szeretnék gratulálni Natsuno -nak és a Strike Witches -nek. Kívánok nektek nagyon jó játékot, sok-sok kellemes percet/órát.
Szerény személyem volna az, aki többekkel együtt próbálja összetartani a magyar Final Fantasy 14 játékosokat. Korábban rengeteget játszottam az XI-vel. Akkoriban (de ezt egyébként már leírtam máshol) az MMORPG-k még eléggé gyerekcipőben jártak, itthon pedig a WoW volt a nagyobb tömegek számára egyetlen ismert alternatíva, így maroknyian játszottunk csak a 11-el, és szét is voltunk szóródva. Nos... én a cimboráimmal (nem, nem olyanokkal akiknek az ember arctalanul anyázik TS-en, vagy besértődés után partyban sem hajlandó lépni a másikkal, hanem igazi cimborákkal, akikkel együtt bulizok máig) megtapasztaltuk, hogy bár egymás ismerete nagyon sokat dob a közös játékon (értsd: jóval kisebb létszámban csináltuk meg azokat a küldetéseket/instákat amikre azok ki lettek találva, valamint eléggé családias volt a hangulat), vannak olyan tartalmak, amiket nagyobb csapatok nélkül egyszerűen nem lehet elérni/megcsinálni/leküzdeni.
Biztos vagyok benne, hogy az FF14 sem lesz sosem olyan népszerű a magyar játékosok körében, mint a WoW valaha (persze ne legyen igazam, de ez a jövő zenéje). Ezért is szerettem volna, ha az új játékban még ha nem is annyira nagyszámú a magyar játékosbázis, de lehetőleg egy helyen tömörüljön. Ennek érdekében kezdtük el Logennel csinálni az ffxiv.hu oldalt, ahová szerencsénkre nagyon sok lelkes rajongó csatlakozott és segédkeznek mindenféle infóval hozzájárulni minden magyar játékos kezdeti lépéseihez. Ezúton is köszönöm mindenki munkáját.
Nem titkolt célunk az lenne, hogy az endgame tartalmat tisztán magyarokból álló free companyval/linkshellel végigtudjuk küzdeni még a legnagyobb instákat is. Úgy gondolom, hogy ehhez igen jó úton haladunk. Várunk is mindenkit szeretettel a Sargatans szerveren a Fekete Sereg nevű free companyban és egyben linkshellben. Tudtommal egyébként jelenleg mi vagyunk a legnagyobb magyar guild és tagjaink szépen cseperednek és haladnak az endgame tartalom felé.
A fentiekben vázoltak okán is igyekszünk azon lenni, hogy egyben tartsuk a közösséget. Az ffxiv.hu fórumon írtam is egy amolyan szabályféleséget amit az oldal tulajdonosaként érthető módon be is tartatok. Az egyik ilyen, hogy széthúzásra, bomlasztásra nem vagyok kíváncsi az oldalon! Ezért sem támogatom más szervereken lévő és egyáltalán más guildok REKLÁMOZÁSÁT és a Fekete Sereg sorainak bomlasztását más szerverekre/guildekbe való áthívással. Azt hiszem ezt világosan leírtam az oldalunkon. Igenis nem tetszett, hogy Pokollány beillesztette az sg.hu fórumról Natsuno hozzászólását.
Hangsúlyozom: semmi problémám a más szervereket választó, más linkshellekben játszókkal. Sőt! Várjuk őket is az ffxiv.hu fórumon, hogy kivegyék a részüket a közösség építésből, hogy tapasztalatot cseréljenek egymás között (szerintem az az oldal alkalmasabb erre, mint jelen topic). Várjuk tehát az oldalra más szervereken lévők regisztrálását és fórumozását a fórum szabályainak figyelembevétele mellett. Az természetes, hogy fórumaláírásba beírod a karakternevedet, hogy melyik szerveren játszol, milyen FC-nek, LS-nek vagy a tagja. Azt viszont nem engedélyezem, hogy valaki azt mondja: 'márpedig az XY japán szerverre gyertek át, mert ott még a kerítés is kolbászból van...'
Remélem érthető és korrekt magyarázatot adtam a korábban (megkérdezésem nélkül) idemásolt fórumhozzászólásommal kapcsolatban.
Pár szót én is hozzászólnék az épp aktív témához is:
A legtöbb mmorpg-ben van logoutkor egy visszaszámlálás, amennyiben NEM biztonságos zónában lépsz ki (városon/campen kívül). Ez egyrészt véd, hogy ne az legyen, hogy kilépsz, megtámad egy critter, majd következő alkalommal amikor belépsz, az fogadjon, hogy a karaktered wipeolt. Továbbá azért, hogy amennyiben küzdelem közben vagy, ne lépj ki. Harcold végig ha már elkezdted.
Szerver ping, latency, miegymás...: Olvastam a vitát arról, hogy NA, vagy EU szerver, 34 ms vagy 130 ms ping. Már dolgozunk egy összefoglalón azzal kapcsolatban, hogy is működik ez és mi az igazság ezzel kapcsolatban.
Végezetül annyit, hogy nincs szükség sem személyeskedésre, sem trollkodásra. Kicsit nőjön fel mindenki, nincs szükség semmiféle feszültségre. -
Natsuno #495 Nekem mindegy ki hol játszik,én csak jót akartam. Ping azért is fontos mert pl: ha nekem 20 ms-em van neked meg 120 én előbb ütleg meg mind te engem. Erre jó pl lenne egy bf3-as játékos.Részemről lezártnak tekintem ez a témát. Gl ,hf, all! -
Natsuno #494 NA lévő eu tagok később sokkal rosszabbul fognak járni mind az eu-n lévők. Ping miatt mindig is szívni fogtok,pl rá amit említettél.Erre jön majd még a ps4 amcsi brigád. -
traz75 #493 Pinggel kapcsolatban nem igazán tudlak felvilágosítani, mert az ilyen jellegű technikai részletek soha nem tudtak érdekelni, ergo nem is értek hozzájuk.
Ettől függetlenül a próba kedvéért MOST ebben a pillanatban megpingeltem néhányszor Sargatanas ill. a Lich szervert innen az irodai gépről, Sargatanasra 122-123, Lichre 128-129 ms-t ír. Akkor egyébként miről beszéljek?
Apropó, az ugye megvan hogy az insták nem a world szervereken, hanem külön szervereken mennek, ergo annak sem igen volna jelentősége ha az ember world szerverén lényegesen kisebb volna a ping?
PVPre gondolom ugyanez igaz lesz...
Ettől függetlenül persze, hátrány és szívás ha fél másodperces lagod van, csakhogy a fél másodperces lagod nem attól lesz hogy alapban 40 vagy 120 ms a pinged, hanem attól hogy megemelték a szerverek terhelési limitjét annyira hogy általában mindenki be tudjon logolni.
Mondom ezt úgy, hogy Sargatanason kívül több szerveren is kipróbáltam - nem pingelni, hanem játszani - Shiva, Odin, Carbuncle meg még egy másik japán szerver amire nem emlékszem, és még a japcsi szervereken is játszható volt amikor nem volt tömegnyomor, annak ellenére hogy ott aztán már ténylegesen borzalmas az alap elérési idő is.
Egyébként meg ha úgy nézzük, a jobb vagy rosszabb pingtől függetlenül is mindig hátrányban lesznek az EU játékosok, mert még ha feltételezzük hogy az EU szerverek valamilyen technikai ok miatt jobb elérési időt biztosítanak EU felé mint a többi, egy helyi júzernek akkor is jobb pingje lesz. -
amikkamakka #492 Kérlek akkor világosíts fel a pinggel kapcsolatban is, engem is nagyon érdekel hogy esetleg később nem lesz ez hátrány számunkra? mert az eu szervereken valóban alacsonyabb az én méréseim szerint 38-45, az amcsi szervereken 110-125 között mozog nálam. De írok egy példát hogy érthetőbb legyen, ha egy boss fighton egy területre ható sebzésből 1,5 sec -et kapsz hogy kiállj belőle, de tapasztalataim szerin (lejjebb írtam hogy egy sráccal együtt farmolgattunk, és ő már már rá ütött a mobra mikor nálam megjelent)ez kb fél sec nem lesz-e hátrány? Esetleg pvp-ben, arénában később? Én nem okoskodni és legfőképpen "lázítani" sem akarok senkit, SŐT szeretném kijelenteni hogy régen éreztem ilyen jól magam mmo-ban mint most veletek és szeretnék minden új játékost arra biztatni hogy legyen a közösségünk tagja, de sokaknak az nem elég info hogy egy helyen vannak a szerver gépek, közben a ping meg a harmada az eu-s szervereknek. -
traz75 #491 Általában read only vagyok itt, de ehhez most már én is hozzászólok mert láthatóan kavarodás van néhány egyszerű ténnyel kapcsolatban. :)
1, Logoutnál nincsen 20 MP várakozási idő a városokban és (ha minden igaz) a sanctuarykban sem. Minden más helyen van. Mindig, és ez szerverfüggetlen, ugyanis játéktechnikai kérdés.
2, Logoutnál SOHA nem fog a rendszer queue-be tenni, nem tudom honnan szedted ezt... Bár végülis, technikailag elképzelhető a dolog, feltéve hogy egy adott pillanatban több ezer emberke akar kilépni. :D
Ilyen pillanat kb kizárólag közvetlen maintenancek előtt van, ugyanakkor mivel a login szerver a szűk keresztmetszet, a jobb pingnek vajmi kevés szerepe van a dologban.
Lich szerverről : addig egyik szerverrel sincsen probléma (igen még az alapból borzasztó pinggel rendelkező japán szerverekkel sem), amíg el nem éri az online létszám a kritikus tömeget. Új szerver lévén nyilvánvalóan kell egy kis idő amíg eléri a full létszámot - és hacsak nem dobnak be hamar még jó pár szervert, el fogja, mert úgy szabályozzák a lehetséges karaktergenerálás lehetőségét hogy a ritkábban lakott szerverekre menjenek az emberek.
3, Videók közötti töltés erősen gépfüggő, de tény hogy a kapcsolatnak is van köze hozzá.
Apropó, Natsuno, azzal ugye tisztában vagy hogy egy hetes karakterként olyan ember(ek)rel vitatkozol alap játéktechnikai dolgokról, aki legacy userként a béta első fázisa óta gyűjti a tapasztalatokat a játékról és folyamatosan nyomon követi a játékról szóló hivatalos híreket, mellékesen meg SENKI nem tesz nála többet a kezdő játékosokért? Ennyit az előítéletekről...
-
amikkamakka #490 Kilog az WoWban is így volt, ha városból léptél ki akkor azonnal tudtál, ha külső területen akkor 20 sec várakozás. -
Linaru #489 Jó, a Te informálatlan előítéleteid és a személyes problémáid alapján szerintem ne itt vitázzunk, ha bajod van velem megbeszélhetjük privátban. A kilog meg így van, nem kell elfogadnod. -
Natsuno #488 Szerintem meg össze függ a két dolog.Mivel ha a szerver túl van terhelve akkor a rendszer el kezdi sorba álltani a játékosokat, belépésnél és kilépésnél is. -
Natsuno #487
Hozzászólás Re: A szerverekről
Tencala írta:
Linaru írta:
Bocs de én nem fogom azért törölni a 3 éves karakteremet, vagy nulláról elkezdeni, mert az embereknek nincs jobb dolguk mint pingeken hisztizni csak mert nem tudnak belogolni. Részemről akinek nem tetszik elmehet. Ha a többi 1.0-ás játékos szeretné nulláról kezdeni akkor nekik egészségükre.
Szeptember közepén érkezik a karaktertranszfer a bejelentés szerint. Az emberek meg jogosan hisztiznek, mert nem tudnak beloggolni. nincs beloggolás=nincs játék
Transzfer van, de Legacy karaktert NEM lehet új szerverre vinni. Innentől kezdve lehet Odinra menni a többi magyarhoz (akik szartak rá hogy vannak magyarok máshol, teszem hozzá), de az én 3 éves karakterem a büdös életben nem fog oda kerülni, vagy Anu full 50-es karaktere, vagy bárkié aki nem egy hete kezdett játszani.
Innen ered az előítélet.
Nem szeretem az olyan embereket akik mások háta mögött fikáznak más magyarokat csak azért hogy neki jobb legyen. -
Linaru #486 Egyébként elmondom miért írtam. Abból, hogy azt mondod "belépésnél nincs várakozás,kilépésnél sincs 20 seces várakozás" arra következtetek, hogy abban a hitben élsz a kettő összefügg. Azt aláírom hogy hülyeség volt lag-ot mondani, mert a beléptető sor a szerver telítettséggel függ össze, de ettől függetlenül tényleg nincs köze a kiléptető várakozásnak hozzá. -
Linaru #485 Nem látom hol kötekedés az, hogy beírtam azt, hogy minden szerveren van városon kívűl 20 sec. A lag dolgot tényleg beolvastam, de ezért nem tudom miért kell rögtön személyeskedni. -
Natsuno #484 Nem tudom hol olvastad hogy logoutnak köze lenne a szerver lagghoz. Ha kötekedni akarsz akkor szerintem menj vissza ffxiv.hu-ra. Ha meg azért jársz ide hogy szart kavarj akkor hamar moderáltatni foglak. -
Linaru #483 Logoutnál soha nem is volt 20 sec várakozás, ha városban logoltál ki. Kétlem hogy ez Lich-en máshogy működne, ráadásul köze nincs a szerver laghoz, ez egy funkciója a játéknak, hogy ne ezzel akarj kimenekülni egy vesztett harcból pl.