• Balumann
    #4
    Szerintem világba lehetne sorolni, hogy mi az aminek a nevében is bennevan, hogy mire való alapvetően, mégis sok más funkciót is átvett. A netbook elnevezés talán annyiból találó, hogy arra a legideálisabb a méretéből adódóan. Ettől függetlenül annak semmi értelme nem lenne, ha leragadnának a legelső netbook teljesítményében (celeronos proci, 512 ram, 4 gigás flash vinyó), azzal hogy jönnek a drágább már inkább kicsi notebookok, legalább az árak is lejjebb mennek a gyengébb kategóriában (csak kár, hogy nem gyártják már ezt sem ha jól tudom, mert az meg már nem térülne meg valószínűleg). Pláne most, hogy már 20e alatt is hozzá lehet tudni okostelefonhoz előfizetéssel, ha jól tudom, ami szintén alkalams netezésre, könynebb hordozni és tovább is bírja, meg kevésbé sérülékeny.

    Egyébként minden kütyü arra való, amire tudod használni és használod. 1,6 Ghz -es intelatom proci (hypertreadinges, sse3-as), 1 giga ram, 160 gigás sata vinyó azért többre is képes, mint netezésre. Itthon nyilván a nagygépemet használom, de ha utazok valahova, vagy egyetemen vagyok, akkor azért jó ha nem csak netezésre tudom használni, hanem pl. programozást gyakorolni, honlapkészítést folytatni, órán jegyzetelni, kikapcsolódni játékokkal, filmet nézni, stb..
    És egy ilyen már 60e körül van, ami jóval olcsóbb egy jól használható notebooknál, ráadásul autó hiányában egy nagyobb laptopot nem is szívesen hordoznék (ez meg belefér szinte mindenhova).