• kvp
    #42
    Jo az autos link, latszik hogy mar az autoknak is csak par tucat valtozat letezik, a tobbi csak az adott alapmodell kiegeszitese, mondjuk eltero burkolati elemekkel. (pl. mas eleje van a kocsinak) Az apple es a hp munkaallomasait is egyforman a kinai foxconn allitja elo, gyerekmunkaval, ami sajnos a minosegen is meglatszik. Cserebe legalabb cserelhetoek az alkatreszek a ket gepcsalad kozott. (itt az sg-n is volt anno olyan teszt, hogy fodarabokat cserelgettek 1-1 hp es apple gep kozott es ment)

    Az apple elad egy megtervezett stilust es mukodest, ami egy zart rendszert jelent. Az apple vasarlok ilyet szeretnenek hasznalni (lasd rolex orak). A google ingyen odaad egy szoftvert, amit mindenki ugy barkacsol ahogy tud, cserebe eleg nyilt es tud mindenfelet (lasd: casio orak). Egyebkent az orak eseten is mindketto mutatja az idok, de mig a rolex elegans, addig a casio sokmindent tud. Van akinek az elsore van akinek a masodikra van szuksege.

    Az android pedig egyertelmuen nepszerubb lesz mint az apple megoldasa, mert tobb gyarto tamogatja (tobb mint 1), ezert hasonlo helyzet alakulhat ki mint a pc-s piacon, ahol az apple lehetne akarmilyen jo, de az emberek tobbsege akkor is windows-t hasznal. A google-nak ez a pozicio boven megfelel, tehat nem akarnak feltetlen a legjobbak lenni, csak a legelterjedtebbek. (a t modell sem volt a legjobb, csak abbol volt egy idoben a legtobb a vilagon)