• Professzore
    #14
    Mert kereskedelmi felhasználásra alkalmatlan az általad leírt formátumok többsége. Nem védhető (ez sajnos nekik szempont, nekünk, olvasóknak nem). Az epub és a prc is lényegében bármilyen eszközön olvasható, az epub ráadásul formázást is enged (a prc alig), a fájlok kicsik, egyszerű a lapozás, a betűméret (esetleg a betűtípus) állítása. Folyamatos szöveghez (regényhez) ideális, ráadásul -- ellentétben a képként szkennelt könyvekkel, jegyzetekkel -- kereshető is (a Kindle pl. minden rátöltött dokumentumot leindexel, ezzel egy pillanat alatt dusz keresni az összes (!!!) könyvedben).

    A jpg-t vagy hasonlót olvasol, akkor egy dedikált eszköz (e-inkes ekönyvolvasó) alapvetően csak nehézséget fog jelenteni, mert a kijelző mérete és felbontása nem erre van optimalizálva: vagy folyamatosan görgetned kell az oldalt vagy olvashatatlanul kicsik lesznek a betűk.

    Koobe: a Junior (kics) 70, a Classic (nagyobb) 80 ezer forint.
    A Kindle WiFi 35-36 ezer árfolyamtól függően, és képes pdf-ekkel is elboldogul (bár szerintem rémálom úgy olvasni). JPG-t is tud, ha jól emlékszem, bár sokra nem mész vele.