• NEXUS6
    #24
    Nem tudom én sem, mit gondoljak. Egyrészt tényleg pozitív dolog, másrészt az eddigi negatív hozzászólók mindegyikével egyetértek.

    "Buffet már 2006-ban bejelentette, hogy a vagyona 99 százalékát felajánlja a Bill & Melinda Gates Alapítványnak, illetve más jótékonysági szervezetnek."
    Csókolom, nem lehetnék ennél az alapítványnál kurátor vagy akármi?!

    Mellesleg pedig ott van ugye Soros György, aki köztudottan nagy alapítványozó, és a vagyona nagyrésze már alapítványokban van. Ami monnyuk nem akadályozta meg abban, hogy a válság kitörésekor kísérletet tegyen az OTP kicsinálására, vagy a forint árfolyamának manipulálására, amivel hozzájárult hogy mindenki néhány százezer forint jövedelemtől essen el Magyarországon a válság hatására.

    Aztán ugye nézzük csak meg, hogy Afrikának milyen kitörési pontjai lennének. Hát mondjuk az élelmiszer termelés, nem csak a saját lakosságukat látnák el, hanem profitot termelhetnének. Csakhogy a világ legnagyobb exportőrei az USA, az EU, meg talán már Kína is. Ezek az országok más szektorokból bejövő extraprofitból támogatják a mezőgazdaságukat. A nyomott árakkal, meg a túltelített piaccal aztán Afrika már nem sok mindent tud kezdeni.

    Így végül nem művelik a földet a parasztok, nem adnak másoknak munkát, hanem ők is beállnak a sorba és felveszik az élelmiszer segélyt.

    Vajon arra van alapítvány, hogy ez ne így legyen?