Sims Medieval
  • Flora2
    #446
    Sajnos igen, de szerintem ennek van védhető oldala is, megpróbálom elmagyarázni.

    Ezt szerintem abból az elgondolásból csinálták így, mert azt vélelmezték, hogy:

    1. mire elvégzed az első Ambition-t, azaz megvan a 13 épület, addigra már annyi quest-et megcsináltál, hogy szinte minden karaktered magas szintű lett. Ha a következő Ambition-nak úgy vágsz neki, hogy 10-es közeliek a karakterek, akkor nem lesz a játékban kihívás.

    2. Az első Ambition közben elvégzett quest-ek kifutottak, de ezek többségében olyan quest-ek, amiket többféle módon lehetett volna elvégezni (két vagy 3 "approach" közül lehet választani). Ez attól is függ, milyen karaktereid vannak éppen, ha egy questhez nincs a városban wizard-od, csak bard-od, akkor azzal csinálod meg, és más lesz a quest menete. De viszont - ha az új Ambition-nal új város kezdődik, akkor újra elérhető lesz az összes quest megint, és más sorrendben más épületeket és karaktereket csinálsz, tehát ugyanazokat a quest-eket más approach-csal, és más karakterrel lehet megcsinálni. Ez "újraírja a történelmet" és emiatt logikus, hogy új város és uralkodó legyen, mert ha már egyszer kegyetlenül levertél pl egy parasztlázadást, akkor ugyanabban a városban nem logikus, hogy újracsinálva a questet, pont fordítva, megadsz a lázadóknak mindent és tutujgatod őket.

    Ezek miatt én értem a logikát ebben. Ami viszont igenis kiba....ás, az az, hogy ha már új várost kell kezdeni, akkor legalább a város térképe legyen már más! Hogy gondolták, hogy érdekes lesz mindig ugyanazt a térképet beépíteni ugyanazokkal a házakkal? Nem olyan nagy az a térkép, hogy legalább néhány variációt csinálhattak volna, szerintem 3 Ambitionnél többet úgyse csinál meg senki... ennyiszer azért nem újrajátszható.