944828_438784776222123_1124849229_n.png?
  • Dzsini
    #51
    Akik néztek Doctor Who-t is, azok nem csodálkoznak ezen, a vége szinte ugyanaz volt (a Doktor is túlságosan a világ szeme elé került, Sherlock is, mindketten eljátszották a halálukat... plusz a második rész elején ott van az erdőben a TARDIS is ;) ) - szokásos Moffat-féle mesélés, imádja a nézők agyát csavargatni, és értelmetlennek tűnő dolgokat összekapcsolni.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kulcs szerintem Molly, nem véletlenül nem mutatta a vele történt utolsó beszélgetést - elvégre patológus, pont abban a kórházban, tehát könnyedén megrendezhető egy halál - ezért sem engedte közel Watsont, hogy ne látszódjon, mikor kicserélnek mondjuk egy ledobott bábut egy valódi, tetszhalott Sherlockra. Mivel szinte az egész epizódot Watson nézőpontjából látjuk (ő meséli el a pszichiáternek), így a végén az esésnél is azt látjuk, amit ő hisz. A harmadik sorozatot pedig újra lehet kezdeni blog és rivaldafény nélkül, visszatérve a klasszikus nyomozásra - ahogy az egész második sorozatban látszott kezdett túl sok lenni a közismertségből (ebből a szempontból szintén párhuzamba állítható a Doctor Who Moffat-féle sorozataival).
    Moriarty elméletileg meghal az eredeti "The Final Problem" részben, ott Sherlockkal együtt a Reichenbach vízesésbe zuhannak, később kiderül, hogy Holmes mégsem halt meg, viszont több Moriarty-s történet nem készült.