Flammius#33
1. Örülök, szerintem is.
2. Teljesen lényegtelen, hogy kinek milyen a pártszimpátiája.
3. Ez egy politikai cikk fórumába, miért ne lenne ide való?
4. Rögtön az első hozzászólásom egy elég érdekes jelenségre hívja fel a figyelmet, ráadásul kapcsolódik a cikkhez is.
Hogy kinek miért az a véleménye, ami, az egy kideríthetetlen kérdés. Egyszerűen a vélemény kialakulása egy annyira bonyolult, és hosszú folyamat, amit nem lehet rekonstruálni. Persze erről az emberek szeretnek megfeledkezni, és amikor megkérdezik őket miért gondolják ezt, vagy azt, akkor a tényleges okok helyett (amik persze felderíthetetlenek) egy hazugsággal válaszolnak. Vannak akik inkább retorikai eszközök bevetésével teszik ezt, vannak olyanok, akik egy logikus rekonstrukciót próbálnak felvázolni, stb. De ez mind lényegtelen.
Kommunizmustól senki nincs távolabb nálam, mondom ezt annak ellenére, hogy a jelen problémáira a legjobb megoldásnak egy ideiglenes kommunista-szerű diktatúrát tartok.
Viszont egy tévedést én is elkövettem, amikor azt írtam, hogy a Jobbik számára veszélyes a személyes találkozó az emberekkel, hiszen pont ezzel a módszerrel happolták el az MSZP ex-MSZMP szavazóit, és azoknak a gyerekeit alig pár hónapja. Más társadalmi rétegekben persze ez öngyilkosság lenne a számukra.