Warhammer 40K: Space Marine
-
KondorKhan #763 na jó, nem akartam belemenni, de rákényszerítettetek:
Tény, hogy az Xbox visszahúzza az ipart,(a PS3-at azért nem említem, mert jó néhány exkluzív játékában olyan cuccokat láttam amit még pc-n soha, szerintem ilyen god of war 3-féle titánokon való mászkálós harcok egy jó ideig még nem is lesznek, vagy az Uncharted 3 féle víz fizika, ja meg ott van a MAG, ami egy fps és ahol 256 játékos van egyszerre online egy hatalmas mapon, de most ezt hagyjuk). Véleményem szerint ez a visszafogó erő a konzolok részéről szükségszerű, ugyanis 2005-óta a fejlesztőket ugyanarra a hardverre kényszerítik, ami csak ahhoz vezethet, hogy a játék motorok remekül vannak optimalizálva, nézzük meg az Unreal motort mondjuk a Gears of War 1 és a GoW 3 alatt, eszméletlen nagy a különbség, és végig ugyanarról a hardverről van szó. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem semmi kedvem fél évente új hardvert venni a gépembe. Most akkor kijárt jobban? Az aki fél-1 vagy 2 évente újítja fel a gépét nem kis pénzből, vagy aki 6 éve kiadott egy közepes számítógép árát egy konzolra és még azóta sem kellett rá költenie, leszámítva persze a játékokat:) Az is tény, hogy mivel konzolokon (xbox, ps3, wii) több játékos van, mint pc-n, így az viszi az ipart, tehát nem egy játék van kegyetlenül lebutítva (Crysis2, Call of Duty, stb.), de azért vannak bátrabb fejlesztők is akik még a 90es évek nehézségi szintjeit rakják konzol exkluzív játékaiba (Demon's Souls, itt fél óra alatt legalább 40x meghalsz :D). De ez elkerülhetetlen, ha csak pc-re akarnának kiadni egy játékot, nem törődve a konzolosok igényeivel, akkor az a cég hamar bezárhatja kapuit. Még írhatnák a pc hátrányairól (lag, irányítás, stb.), nem beszélve arról, hogy szinte mindenkinek más és más pc-je, notebookja van így a fejlesztőknek piszokul megnehezítjük a dolgukat, lásd. Space Marine hang probléma - rengeteg embernek más sikerült megoldaniuk, de még mindig vagyunk egy páran, akiken szerintem nem is lesz segítség egy jó ideig, ezért is jobb konzolon, ott 1 hardware = könyebb patchelés. Persze a konzoloknak is megvan a saját hibájuk (grafika, suta játékok áradata), de most nincs ehhez túl sok kedvem, maradjon meg ez a topic W40Knak és a Space Marinnek. Beszélni ezekről lehet steamen is :D