Warhammer 40K: Space Marine
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Már múlt héten megrendeltem a gyûjtõi kiadást INNEN.
Hála az égnek nem küldték ki és nem fizettem elõre, mert kicsit átverve éreztem volna magam: Ez egy Cseh példány és a termékismertetõben ezt elfelejtették leírni. Csak egy kis matrica van a mellékelt képen CZ felirattal, de erre pont nem gondoltam. Vissza is mondtam. Szerencse, hogy néha ránéztem és jött azóta pár komment is a termékre.
Akkor rendelhetem meg máshonnan <#violent>#violent>
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Viszont azt szomorúan olvastam, hogy a zomikeket kitorolték😞 Zhord-ot pedig nagyon bírtam 😊
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Hiányzó légiók: Talán a Fulgrim (vagy valamelyik Primarch) nézett körül egy téren ahol mind a 20 Primarchnak volt egy talapzat, de csak 18-on volt szobor, a hiányzó 2-t még õ sem tudta kik lehettek.
Másik fele, hogy valóban elég nagy szégyen, ha egy bolygó barbárjai, vagy akár állatvilága meg tud ölni egy primarchot. (Bár ami azt illeti, Angron is egy béna fasz, hogy sikerült rabszolgává válnia a saját világán)
Minden légió a Terra-n készült, amikor megtalálják a primarchukat, az nagy dicsõség, örömünnep, és csak akkor kerül át a légió székháza a primarch bolygójára. Az Eretnekség idején még vannak marínok, akik még Terráról jönnek.
Szóval szerintem az történt, hogy amikor megtalálták a halott primarchot, akkor jött a logikus következtetés, hogy ha primarch nincs, akkor légió sincs, törölték az egészet a birodalmi feljegyzésekbõl, és rábízták a már kész marínokat arra a légióra, akik amúgy is az összes többi légiónak mintaként szolgálnak felépítés, szervezet, és hadrend szempontjából.
Én személy szerint az Ian Watson novellákat javaslom nyitásnak. Utána izlés szerint lehet választani, hogy melyik sorozat vonzó számodra...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Meg lehet csinálni úgy is, hogy a fanok kevésbé fanyagoljanak, és a britség se vesszen ki belõle, mégis Hollywood legyen, lásd Gyûrûk Ura (bár ezzel sokan vitatkoznának szerintem) vagy a Harry Potter. 😊
Szerintem egyébként jelentkezõ lenne rá, csak a Games Workshop nem hülye, és nem adja a jogokat. Meg amúgy is britek, nekik Hollywood nem feltétlen cél.
A Gaunt magyar verziójában tényleg élvezhetõ ( fõleg az els õkettõben ) hogyha "káoszt" kicserélnénk mondjuk "német" -re meg még 1-2 hjasonló akkor lazán egy második WW-s regény is lehetne belõle.
Örülnék ha valmi filmstúdió felkarolná aztán csinálna pár filmet belõle. A Nekropoliszból pl kafa film lehetne.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
SM regényekbõl a Horus Heresy elsõ három része vitte nálam a pálmát, illetve a "modern" SM könyvek közül a Space Wolf sorozat 😊
Aki eddig még nem tette meg az csatlakozzon a magyar steam grouphoz:
Space Marine Hungarian Community (SMHUN)
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
‘But the Eleventh Legion—’
‘Is expunged from Imperial record for good reason. As is the Second. I’m not saying I don’t feel temptation creeping over me, brother. A single sword thrust piercing that pod, and we’d unwrite a shameful future.’
Dagotal cleared his throat. ‘And deny the Ultramarines a significant boost in recruitment numbers.’
Xaphen regarded him with emotionless eyes, seeming to weigh the merit of such a thing.
‘What?’ Dagotal asked the others. ‘You were thinking it, too. It’s no secret.’
‘Those are just rumours,’ Torgal grunted. The assault sergeant didn’t sound particularly certain.
‘Perhaps, perhaps not. The Thirteenth definitely swelled to eclipse all the other Legions around the time the Second and Eleventh were “forgotten” by Imperial archives.’
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha nem mûalkotásokat akarsz alkotni, hanem arra törekszel, hogy jól mutasson együtt az asztalon egy csapat akkor egy 10 fõs osztaggal egy óra alatt is kényelmesen lehet végezni. Ez például a table top quality (TTQ) ahol szépen le van alapozva a figura, a fõbb részei ki vannak festve (mondjuk SM figuránál maradva a fegyverek vagy legalábbis fémes részek, a fõbb függesztmények mint gránátok, fegyvertáska vállapok eltérõ színüek), nem maszatos és három vagy több szín van rajtuk. Pár perc alatt elérhetõ bármely figuránál. Aztán már ráérsz csinosítgatni.
De például a szárazecseteléses technika (lapos fejû ecsetre nagyon kevés festéket felveszel majd a nagyrészét leszeded róla úgy, hogy alig fogjon és ekkor gyengéden "átsatírozod" vele a felületet, így festve meg a kiálló részeket az adott színnel halványan) során egész szép hatások érhetõek el, ami után egy kis részletezéssel nagyon szép az eredmény, azt szintén pár percrõl van csak szó. El lehet persze bíbelõdni órákig is csak felesleges. Szépet alkotni gyorsan is lehet. Én speciel 60 fõnyi IG csapatot 12 óra alatt készre tudok festeni (és ennek nagy részét bizony a száradási idõ teszi ki), igaz nem a szokásos kivágom, összeragasztom majd küszködök a hajlatokkal megoldást használom, hanem kereten kifestem a figurákat (egyszerre egy színnel végigmegyek az azonos felületeken és ha minden kész amit adott színre akarok festeni akkor jöhet az új szín felvitele), majd levágomn a keretrõl a figurákat, összeragasztom és pár csepp festékkel javítom ahol kell.
De elsõre ennyi elég is lesz. A lényeg akkor is az, hogy gyorsan és lassan is lehet festeni, de ha nem mûvészi alkotást akarsz akkor gyorsan meg lehet oldani az egészet. Aki nekiáll egy figurával bíbelõdni, tökéletest akarván alkotni az nagyon el tudja húzni a dolgot. Fõleg ha órákat vár a színek száradására és addig sem csinál mást (mondjuk egy másik figurát). 😊
A SM/CSM figurák festése pedig messze a legegyszerûbb (akár csak a gépeiké). Viszonylag nagyon, sok a sima felület rajtuk. Egy IG (imperial Guard) figura vagy egy vékony eldar/dark eldar figura kifestése (fõleg catachan-i mini rambók és az õ bõrük árnyékolása) lényegesen nehezebb, de ha nem iskolai 10-es ecsettel mész nekik hanem a megfelelõ méretûvel (például szemet ne 1-2-es ecsettel hanem mondjuk 0, 00, vagy 000-ás típussal fess) akkor semmi probléma nem lesz.
De ha ilyesmi érdekel akkor javaslom az inkvizítor.hu oldal felkeresését (illetve most már a hadak útja nevü oldal is látogatható). Ott vannak festési tanácsok, folyamatos és intenzív hobbiélet, versenyek, segítõ szándékú emberek, vásárlási lehetõségek és tanácsok meg számtalan más dolog.
Persze vehetsz használtan sereget ami már ki van festve, számtalan helyen találsz erre lehetõséget.
Amit meg a lexicanum ír azt én fenntartásokkal kezelném mert mostanság már a regényekek is tényekként kezelve kerülnek be dolgok oda (az új szabálykönyvek és kódexek túlkapásairól nem is szólva). Ha visszamegyek az olyan régi könyvekig, mint a Rogue Trader korabeli (80-as évek vége) két igen vaskos káoszt taglaló könyv, abban szó nem volt beolvasztásról. Ott teljes kiírtásról és kiátozásról (excommunicate traitor) volt szó (az nem derült ki belõlük, hogy a heresy alatt vagy közvetlenül utána de mivel káosz légiók között vannak a felsorolásban mind a mai napig, így bizony részt kellett benne venniük).
Az Ultaramrine rendház meg több kicsi rendházat kialakított aztán ha nagyon legyengültek visszaolvasztotta azokat magába (így szegve meg a saját alapítójuk elõírta létszámkorlátot és mapaság ezzel vívták ki az inkvizíció ellenérzését is a pillanatnyi háttér alapján). Az Imperial Fist ezt karta elkerülni és ezért bomlott kétfelé, egyik részébõl így lett végülis a Black Templars rendház (ami szintén túllépi a megengedett létszámot de mivel crusading chapter és folyton szét van szórva így nem összpontosít akkora erõt mint az ultrák). A másik renitens meg a Space Wolves rendház de õ meg grand company-kat használ (effektíve külön rendháznak is minõsülhetnének a létszámuk alapján) és szintén nem egy helyen állomásozik, ezért békén hagyják õket.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Szerintem ilyen ebayen lehet kapni kifestett "használt" seregeket.
Ez is lehet, hogy egy ilyen tarsolyban tartott téma.
Mennyire nehéz a figurák festése?Mert engem csak az tart vissza hogy kipróbáljam a táblást.Nincs valami ilyen elõre festett alap csomag?
http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Primarchs#Two_unknown_Primarchs
A lexicanum ezt írja róluk.
Vagyis a tüskék azok a két említett kisebb isten tiszteletére vannak a páncéljukon.
Nincs egy olyan ember, aki következetesen felvázolná a Wh40k történetét, és eliminálná belõle azokat a dolgokat, amik nem oda illenek, illetve megválaszolná azokat a kérdéseket, amik felmerülnek.
Szigorúan saját vélemény, de Andy Chambers hiányát (2003-ban lépet ki a GW-tõl, a Blizzardnál kötött ki) észlelni lehet e téren, és kíváncsi vagyok, hogy Rick Priestly hiánya menyire fog érzõdni (õ tavaly lépett ki).
A két törölt légió sorsát a "modern" (40 évezred) történelme feltehetõen nem ismeri. Bõ tíz évezred óta történt velük valami, de lehet, hogy még régebb óta. Az összes velük kapcsolatos bejegyezést törölték, szinte mindenki, aki tudott róluk valaha is valamit már halott (kvázi ideértve a Császárt is).
Az, hogy az általad említett regényben említik õket továbbra sem ad sok támpontot. Azt tudtuk eddig is, hogy a Horus eretnekség elõtt tûntek el, hiszen a feljegyzésekbõl nem törölték a Káoszhoz átállt légiókat, pedig azok sem éppen almalopást követtek el.
Találgatni lehet (mutáció, lázadás, stb.), de hivatalos álláspont nincs...
A plazma fegyvereik is gyengébbek az SM megfelelõknél, meg fõleg a nehézfegyvereken látszik a különbség, azokon nagyon látszik a különbség dizájnra, és valamivel gyengébbek az "új" SM megfelelõinél.
Nincs annyiféle spéci bolterlõszerük sem, mint az SMnek, azok is vannak mindenféle újak.
Ja, meg persze a jump pack, az teljesen máshogy néz ki, de gyakorlati különbségrõl nem tudok,
Azt viszont nem tudom, hogy a páncéljuk mitõl lett tüskés... 😛
A The First Heretic c. regény pontosan arról szól, hogy hogyan válik Lorgar és a Word Bearers a káosz befolyása alá, és hogyan kezdik el szépen lassan átcsábítani a többi légiót is. Idõrendben ez a legelsõ könyv a sorozatban. Ennek a könyvnek a legelején bassza le õket a Császár, hogy mi ez az Istencsászár-hit, hogy képzelték. (Elég õsparaszt módon intézi a dolgot egyébként)
Word Bearerék meghunyászkodnak, és itt említik, hogy nem szeretnének azoknak a légióknak a sorsára jutni. Tehát egyértelmûen NEM az eretnekség során tûntek el, mire az elkezdõdött, addigra már nem léteztek.
Tehát a kérdés marad, mi történt velük?
A fejlettség egy érdekes kérdés. Szerintem egy szinten állnak, csupán más dolgokat használnak fel. Nem szabad elfelejteni hogy a Birodalom haditechnikája és általános technikai színvonala folyamatosan hanyatlik. A káosz viszont mind a mai napig használja, akár káosz fertõzve akár tisztán, a tízezer éve is ismert technológiákat amik egy jó része a Birodalom számára már elveszettnek minõsül.
Amúgy az Imperium technikailag fejlettebb lett mint a CSM-ok?
De akkor ezek szerint megoldott náluk is az utánpótlás.
Sztem a szemben kiépíthettek egy kis "káoszbirodalmat" újoncozó világokkal, nekik dolgozó Forge worldokkal meg a többi hasonlóval.
Plusz a légiók, akik eredetielg fellázadtak, mindmáig kapnak erõsítést a korábban a warp-ban eltûnt egységeik képében. A sztori szerint ugyanis mind a mai napig kerülnek elõ olyan lázadó mariska egységek akik számára a lázadás alig pár napja történt, ám elvesztek utazás közben a hipertérben és csak most kerülnek elõ.
Lexicanum - Gods of Chaos
Még a korai WH40K-s idõkben arról mentek a pletykák hogy õk az 5. káosz istenséget követték aki oly kegyetlen volt hogy még a másik négy nagy káosz isten is gyûlölte és megvetette. A nevére nem emlékszem (Malar vagy Malik vagy valami hasonló M betûs volt talán). Utoljára errõl infó a második kiadású WH40K stratégiai játék kapcsán volt még a 90-es évek elsõ felében, azóta semmi.
Szóval a két teljesen törölt légió az tuljdonképpen mint ha nem is lett volna, de felfogható akár rejtett extra lehetõségként is amit majd be lehet vetni ha nagyon ellaposodna a WH40K sztorija.
Metontour:
Az ultramariskákba maximum rendet olvasztottak be, nem légiót. A légiók szétcincálásából jött létre a kezdeti számtalan rend, amik még tovább darabolódtk ha túlléptek egy bizonyos létszámot, így érve el a jelenlegi kb 1000 rendet a maga 1 milliómariskájával.
Link.
Mondhatni, hogy a végére értem a Horus Heresy sorozatnak, és van két légió, amirõl semmit, de az égvilágon SEMMIT nem tudni, még a nevüket sem. A Word Bearersrõl szóló regényben lettek megemlítve, de csak úgy, hogy nem akarnak az õ sorsukra jutni.
Az a két légió fogalmam sincs, mit követhetett el, de már sem a primarchuk, sem a légiójuk nevét nem szabad kimondani, és az tuti, hogy nem a Horusos balhé kapcsán semmisültek meg, hanem jóval elõtte.
Azokkal mi a helyzet?