Warhammer 40K: Space Marine
-
Zero 7th #694 Ezen gondolkoztam még egy kicsit, és szerintem megfejtettem: azok a primarchok meghaltak a "saját" bolygójukon. Alig kétszáz év telik el Terra egyesítése és a Horus eretnekség közt, kb 150 a lentebb linkelt szituációig, ebben az időszakban történik az az ismeretlen, szégyenteljes esemény, amit nem tudunk, hogy pontosan micsoda. Mindenesetre nem nagy az intervallum, amikor ennek történnie kellett.
Másik fele, hogy valóban elég nagy szégyen, ha egy bolygó barbárjai, vagy akár állatvilága meg tud ölni egy primarchot. (Bár ami azt illeti, Angron is egy béna fasz, hogy sikerült rabszolgává válnia a saját világán)
Minden légió a Terra-n készült, amikor megtalálják a primarchukat, az nagy dicsőség, örömünnep, és csak akkor kerül át a légió székháza a primarch bolygójára. Az Eretnekség idején még vannak marínok, akik még Terráról jönnek.
Szóval szerintem az történt, hogy amikor megtalálták a halott primarchot, akkor jött a logikus következtetés, hogy ha primarch nincs, akkor légió sincs, törölték az egészet a birodalmi feljegyzésekből, és rábízták a már kész marínokat arra a légióra, akik amúgy is az összes többi légiónak mintaként szolgálnak felépítés, szervezet, és hadrend szempontjából.