• JürgenKlinsmann
    #53
    Szerintem nem erőfitogtatás, mert igazából semmi extra nincs benne, ezt egy átlagos mobiltelefon is tudja. Az enyémben is van GPS, szélessávú internet és van rá telepítve Twitter, Facebook, stb alkalmazás...
    Ha akarom akkor Twitteren megosztom a GPS adatait, hogy éppen hol is vagyok (bár nekem inkább a fotós geotagging miatt kell a GPS, nem ilyenekre). Az autókban már jó húsz-harminc éve elkezdték használni a számítógépes vezérlést... ami kb egy számológép méretű chipet jelent. Ez amúgy is megkapja a menetinformációkat, tehát, hogy éppen balra fordul az autó. Ezt az infót leolvasni és kiküldeni a GPS koordinátákkal összevetve Twitterre egyáltalán nem nagy dolog. 2 óra programozás és 1 óra kísérletezés és egy hozzáértő megcsinálja ezt házilag is.

    Szóval nem erőfitogtatásról van szó, inkább csak simán ez a trend, az autód is bekapcsolódik a Social Networkingbe, ahogy már nem csak a számítógéped és mobiltelefonod teszi azt. Hogy van-e értelme? Jó kérdés, nekem nincs rá szükségem, de az apámnak meg mobilra nem volt soha, most meg már azzal rohangál ő is, én meg már a Facebook-ot is el tudom olvasgatni a buszmegállóban állva.

    Ha már Facebook-ról van szó: Mi ennek a Fordos alkalmazásnak a neve? Lehet rálesek, úgyis unatkozom a melóban! :)