A Ford bemutatta a világ első Twitter-autóját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem maga a Twittwer sem lesz olyan tartós mivel akár a facebook is kiszolgálja azt az igényt amit egy twitterezõ elvár. A kocsi persze baromi jó de ez a reklámon kívül semmi átütõ elképzelést nem szimbolizál. De lehet ,hogy csak én nem látom tisztán a twitter csodás lehetõségeit 😛
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
gondolom te is örülnél ha megdobnának egy Forddal😊)
Ha akarom akkor Twitteren megosztom a GPS adatait, hogy éppen hol is vagyok (bár nekem inkább a fotós geotagging miatt kell a GPS, nem ilyenekre). Az autókban már jó húsz-harminc éve elkezdték használni a számítógépes vezérlést... ami kb egy számológép méretû chipet jelent. Ez amúgy is megkapja a menetinformációkat, tehát, hogy éppen balra fordul az autó. Ezt az infót leolvasni és kiküldeni a GPS koordinátákkal összevetve Twitterre egyáltalán nem nagy dolog. 2 óra programozás és 1 óra kísérletezés és egy hozzáértõ megcsinálja ezt házilag is.
Szóval nem erõfitogtatásról van szó, inkább csak simán ez a trend, az autód is bekapcsolódik a Social Networkingbe, ahogy már nem csak a számítógéped és mobiltelefonod teszi azt. Hogy van-e értelme? Jó kérdés, nekem nincs rá szükségem, de az apámnak meg mobilra nem volt soha, most meg már azzal rohangál õ is, én meg már a Facebook-ot is el tudom olvasgatni a buszmegállóban állva.
Ha már Facebook-ról van szó: Mi ennek a Fordos alkalmazásnak a neve? Lehet rálesek, úgyis unatkozom a melóban! 😊
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Egyébként a facebookon láttam (twitterrõl meg fordról jutott eszembe), hogy van ott egy alkalmazás, ahol most fordokat lehet nyerni. Asszem 14 db van és egyedi festése van mindnek. Nagyon állatul néznek ki. Mondjuk ilyen Twitter cucc nincs benne, de kinek kell az. 😊
Bár valószínûleg ha késõbb nagyobb mértékben forgalmazzák a technológiát, az inkább az érdemi részére koncentrál a dolgoknak, és nem ilyenekre, ez talán csak önfényezés, hogy 'Figyeljetek, ilyet is tudunk!'.
Egyébként vajon mennyivel kerül majd többe egy ilyen autócsoda? (És hirtelen miért jutott eszembe a Knight Rider? 😄)
Családos emberek nem hinném, hogy ilyen autót vennének, maximum csak a fiatalok, akik imádják még a fingjuk szagát is megosztani Twitteren minden 20 percben.
De amúgy tényleg magyarországon nem igazán van rá kereslet meg így elég sok helyen. Szal egyelõre csak a megszállottak meg a "fontos" emberek vennének ilyet szerintem.
De amúgy nem rossz ötlet és sokkal több lehetõség van benne mint amit most így bemutatnak, szóval abba gondoljatok bele, hogy már rögtön tudna esetleg hívni mentõt meg mindent (mondjuk kis feketedobozban lenne a cucc) Szóval ezzel igen nagyot lépett a Ford szerintem
fry day fry day sálálálláláá
Amúgy meg tuti be lehet állítani hogy miket küldjön el és miket nem, de ami inkább kérdéses hogy milyen internetkapcsolatot is használ. Mert ugye csak úgy magától nem lesz net mindenhol.
De ha valaki nagyon nem akarja hogy kimásszon az autó a netre akkor egyszerûen nem engedi felkapcsolódni
Inkább maradok a Kuga-nál, ha már Ford, közülük õ az új szerelmem és nem jelent fel twitteren, meg fbon sem, meg nem postol ki semmit 😄 az idõjárást sem
Abszolute nem értem mi értelme, meg az én twitteremet ne spammelje szét! Ami tuti ezért egy fillért sem fizetnék, mármint pluszba ha alapfelszereltségben benne lenne akkor még oké, de külön egy fityinget sem!!!!
biztosan van máshol is tesztvezetés, nézz körül a neten. 😊
Az, hogy emellett Pistikék milliói arra használják, hogy megosszák a követõikkel, hogy milyen színût és állagút kakiltak az elõbb, nem a rendszer hibája, hanem a szükséges velejárója. Te szabod meg, hogy kinek az updatjeit figyeled, és kiét nem, és ha ügyesen válogatsz, nagyon hasznos tud lenni.
www.adamexdesign.hu
Nem az ép elmélyût!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
"Tényleg, múltkor láttam egy buszon kiírva hogy 'WiFi hamarosan', ez mobilnet alapú lenne, ugye? Gondolom csak nem mûhold😄 Erõsítsen meg valaki😊" - szerintem mûholdas lesz, legalábbis annak lenne értelme manapság.
Még jó, hogy nem rajtad múlik, hogy van.
Gombabácsi: látom te vagy itt az agy. Maradj a windowsod mellett, az való neked.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
anti hero
Ez lenne az egyetlen értelmes dolog az egészben, de persze nem értelmes dologra használják.
"A szoftver ezeket az adatokat is összefésüli ... Twitter-üzenetet küldte" - ááááááá
Ez tényleg csak arra lesz jó, hogy amikor behazudod a munkahelyen/az asszonynak, hogy azért késtél, mert dugó volt, a kocsi twitterén meg ott van, hogy el sem indult idõben/tilosban járt.
Csináltak valamit, amin lehet csámcsogni. Mindegy mi az, csak beszljünk a Fordról. Szerintetek dolgozik ott egyetlen szakember is, aki ezt az egészet komoly veszi?
Folyik ott komoly fejlesztõi munka is, de mikor hozná le az SG a hírt (ingyen!), miszerint kifejlesztettek egy új sebességváltót, vagy lengéscsillaptási mechanizmust?
Töredék annyi munkával, és költséggel nagyságrendekkel nagyobb hírverést kapott a cég.
Egy évtizede olyan hûtószekrényeket dobtak piacra, amiben volt egy internetes érintõképernyós számítógép. Azzal akarták eladni, ha kifogy a párizsi a frigóból, akkor magátol rendel majd az interneten kaját.
Hát akkor sem értettem, hogy ki volt az a barom, aki ezt kibrainstormilgolta valami mítingen.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
De ezt miért a végére tették? "A twitterezõ prototípust kereskedelmi forgalomban is kapható hardverekbõl hozták létre..." Ehh... A WLAN-hoz és a windows-hoz pedig külön gratulálok nekik😄
Amúgy az ötlet jó, csak ne twitterezzen, hanem pl küldjön/fogadjon infót az idõjárásról, forgalomról, dugókról, balesetekrõl...stb De errõl húsz másik cikk szól😊
Tényleg, múltkor láttam egy buszon kiírva hogy 'WiFi hamarosan', ez mobilnet alapú lenne, ugye? Gondolom csak nem mûhold😄 Erõsítsen meg valaki😊
LZ forever