Támogatod, vagy ellenzed?
 • remark #96
  Csak nehéz ezt elképzelni a gyakorlatban. Nem is tudom már hol hallottam valamit errõl, talán egy filmben, hogy a géntérkép alapján valószínüsítik hogy milyen betegségekre lesz hajlamos a gyerek. Mint pl. 5% vesebaj, 15% cukorbetegség, 30% mentális problémák, 75% homoszexualitás (oops. ezt direkt kevertem ide). És a szülõk eldönthetik hogy akkor akarnak-e ilyen gyereket, vagy sem.

  Még az is beugrott nekem, hogy ugyanúgy, ahogy ma is kötelezõ bizonyos tünetegyüttesek megléte esetén gyógyszerezni a gyereket, úgy majd a még meg nem született gyerek eletéröl is lehet az állam fog dönteni. Pl. ha 45%-nál nagyobb kockázat van a szívbetegségre, akkor kötelezõ abortusz.

  Persze ha már lesz lehetőség genetikai rendellenességek kiszűrésere, akkor a tesztet is hamarabb fogják elvégezni, még a mesterségesen megtermékenyített (hogy máshogy?) petesejt beültetése előtt. Így az abortusz is elkerülhető.

  Sőt, ha bizonyos rendellenességek gyógyíthatóak is, akkor talán még a megtermékenyítés előtt létrehoznak valami GMO (genetically modified) ivarsejtet.

  Gyerekgyár.
  Eugenika/eugenetika. Fajnemesítés.
  Az államra a kutyámat nem bíznám, nemhogy a gyerekemet.

  Szóval erre még aludnom kell egyet. Esetleg ha valakinek van pozitívabb elképzelése, azt felüdülés lenne olvasgatni.