Támogatod, vagy ellenzed?
  • Balumann
    #82
    "A rák okát te ismered? Mert akkor nagyon sok dolgot megosztottak veled, amit velem pl. nem. Nekem mindig olyanokat mondogatnak, hogy ott bejátszik az immunrendszer (persze, megint a máj és a mérgek), meg valami vírus is."

    A rákról nemrég volt egy nagyon jó dokfilm a DaVinci learning csatornán, és föl is vettem, ha lesz időm átvenni (pontosabban a másik gépben van a tv tuner, úgyhogy az is szabad kell legyen amikor én is ráérek beállítani xD) akkor fölrakom majd youtubera, egyébként vírusnak nem igazán van köze ehhez. Én inkább nem kísérlem meg elmagyarázni, mert lehet a pontatlanság miatt hülyeséget írnék. :)
    Ami a lényeg, hogy a sejt osztódását szabályozó dolgok sérülnek meg (egy gén, meg a kijavító mechanizmus is), és még van néhány tényezője. Osztódási hiba rendszeresen előfordul a szervezetben, természetes körülmények között is (ezért is volt hülyeség amit dronkZero írt, szinte ugyan olyan eséllyel alakulhat ki normális esetben gyerekeknél mint felnőtteknél), csakhát persze az ételekben található nem természetes anyagok (mint a szinezék), a dohányzás, alkohol, a szmog, műanyagok és még sokminden többszáz szorosára növelik ezeknek a meghibásodásoknak a számát, és így az esélyét is, hogy a rákhoz szükséges meghibásodások is egyidőben létrejöjjenek.