Támogatod, vagy ellenzed?
 • remark #79
  Ne terelj! Még mindig ez a téma:

  "Látod-látod: a civilizációs betegségek oka a túl sok modern táplálék."
  Nem. Ne akard a táplálékra fogni, a kaja nem ugrik bele önként az ember szájába.


  Annak ellenére hogy komoly tudósember vagy, ennyit nem tudsz, hogy ha pl. én egy mindenáron tökön akarlak rúgni, akkor neked nem attól lesz egy pár perces kellemetlen élményed, hogy én tökön akarlak rúgni, hanem attól, hogy a lábam végül célba talál. Ha csak úgy állok melletted, hogy hú de tökön rúgnálak, attól neked nem lesz problémád egy szál se.

  Tehát ne magyarázz, hogy nem a kaja számít, dehogynem, a kaja számít. Törekedhetsz te bármire, ha a végeredmény az, hogy nem találod el, hogy mit kellett volna egyél, akkor megbetegszel, ergo a betegséget az okozza, hogy nem figyeltél oda a biokémiai funkcióidra.

  És ezzel marad adós a táplálkozástudomány, orvostudomány: nem képes beépülni a hétköznapjainkba az, hogy a betegségek okát először az életmódban keressük, és aztán kezdjünk el csak irtást rendezni a szervezetben (pl. antibiotikummal). Mert ez tény: egy halom "kórokozóval" élünk együtt teljesen természetes módon, és ezen "kórokozók" nem okoznak semmilyen problémát. De ha egyszer kibillensz az egyensúlyból, pl. nem megfelelő táplálkozás miatt, akkor a kórokozók hirtelen kórt kezdenek el okozni. És ha még erre se figyelsz fel, akkor előbb utóbb a saját szervezeted sejtjei is ellened fordulnak, és akkor meg rákos leszel, esetleg immunrendszeri betegségeid lesznek, stb.

  A nagy probléma azzal van, hogy OK-ként megjelölünk pl. bacikat, miközben az OK az nem más mint az egyensúlyt veszített szervezet. Mert a szervezet gazdája szarik a világra, és sör+chips minden nap a vacsi.

  Ugyanígy divat más társadalmi folyamatok OK-át is szőnyeg alá rejteni, mint pl. terrorizmus, gazdasági krízis, iskolai lövöldözések stb. Az emberek nem kíváncsiak az OK-okra, mert esetleg még kiderülne, hogy ez a mi szép új tudományos technikailag überfejlett demokratikus génmanipulált csoda világunk okozza a sok problémát. De erre nem jó felhívni a figyelmet, mert akkor nem lehetne ELADNI ezt az új világot, ami olyan mint egy termék, mint egy porszívó, amit eladnak nekünk a porszívóügynökök.