Támogatod, vagy ellenzed?
 • Flammius
  #50
  Én azt hiszem, hogy az általad leírtak "megkérdőjelezéséhez" (ez egy szép eufemizmus volt saját magaddal szemben) elég egy iskolai alkalmassági, tudod, óvodások szokták kapni, hogy mehetnek elsőbe. Aki pedig ilyen meggyőződéssel, és hévvel olyanokat beszél, amit kinevetnek az ovisok is, hát, hogy is fogalmazzak, felvet bizonyos kérdéseket a mentális egészségével kapcsolatban.

  De amint mondtam már, vannak furcsa emberek (személyesen is találkoztam már ilyennel), akik bizonyos szempontból kimerítik a fogyatékos fogalmát, mégis más, szűk területeken jól tudnak teljesíteni.
  Egy másik gyakori eset, értelmes, de a megfelelő képzéstől elzárt, vagy a csak nagyon alapképességekben kiemelkedő, másban katasztrofális képességű emberek jellemzője, hogy saját kis elméleteket, saját kis világot gyártanak maguknak. Egy ilyen ember lehet akár sikeres, vagy kiemelkedő is, mint matematikus, mérnők, stb. De az a "világkép" az a sok dilinyó, amivel előáll, és másokat fáraszt, az egy katasztrófa. Ezekre mondják, hogy bogaras.

  Attól, hogy ilyen vagy, lehetsz még hasznos ember, sőt akár zseniális ember is, de azt azért nem árt tudnod, hogy az elismerés nem a teljesítményed egészére vonatkozik, hanem csak egy kis szűk részére, és sokan összesúgnak a hátad mögött, hogy ez azért egy idióta. A szúk szakterületeden elismernek, minden máson meghökkennek. Ilyenek az emberek, és őket is meg lehet érteni. A különcöket eleve nehezen tolerálják, az olyan különcöket, akik kapitális baromságokat szónokolnak, őrült elméleteik mentén minden elfogadott ténnyel szembe mennek, mindezt totál dilettáns módon, még ki is nevetik.