Támogatod, vagy ellenzed?
  • dronkZero
    #39
    "Az átlag életkor ma is 60-70 körül van"

    Az nem "ma is", ha nem "ma". Régen nem ennyi volt, messze nem.
    Az átlagéletkorba beleszámítanak a halva születések is egy elég kellemetlen 0 éves életkorral, egyébként így jön ki az őskori 25-30 év. Ellenben NAGYON szerencsésnek kellett ahhoz lenni, hogy hatvan, sőt, kilencven évig eléljen valaki.
    Ugye Semmelweis igen nagy meglepetést okozott a gyermekágyi láz felfedezésével, ami ISZONYATOS pusztítást végzett... És ez a TIZENKILENCEDIK század, szinte tegnap volt!

    "habár azt nem lehet tudni, hogy mennyit felejtettünk el akkor, amikor mindent az Istenekre bíztunk a középkorban illetve előtte "

    Eheh, mondjuk nézd meg az ausztrál őslakókat, vagy az amerikaiakat, hogy nekik felfedezésükkor mennyire volt fejlett az "orvostudományuk". Felejtésről nemigen beszélhetünk ebben a témában. (Nem beszélve arról, hogy a középkorban "elveszett" tudás a reneszánsz korban újra előkerült.

    "pl. ókori koponyaműtét, aminél bizonyítható hogy továbbélt az ember, az nélkül meg meghalt volna."

    Semmit nem tudunk arról, hogy anélkül meghalt volna, meg hogy meggyógyult-e. Annyit tudunk, hogy a koponyalékelést túlélte. A tárgyi bizonyíték egy koponya egy lyukkal, ami körül megindult a csont regenerációja.
    Egyébként meg a "megszállta az ördög" jellegű tünetekre (pszichózis, skizofrénia, autizmus) lehetett ez gyógymód, amire meg nem hatásos. Sőt, gyakorlatilag SEMMIRE nem hatásos az, ha kifúrják a fejed. Nem agyműtét volt az.

    Na, hamarabb írtam Semmelweisről, minthogy végigolvastalak volna. Hát az ember számára halálos baktériumok nem az ember találmánya, az bizony ott van mindenhol.
    Másik fele, hogy Semmelweisig SENKI, az ősember SEM törődött a higiéniával, először ugye elég nagy kétkedés fogadta azt az elképzelést, hogy az ember nem látható izékéktől lesz beteg...

    "A másik amiről beszélek pedig a táplálkozás, testmozgás és a pozitív gondolkodásmód hiánya csökkenti a test ellenálló képességét (mind a vírusos, mind pedig a nem normális elváltozások, betegségekkel szembe), és ezek vezetnek pl. a leggyakoribb halálhoz is vezető megbetegedésekhez (infarktus, ugye érelmeszesedés vagyis túltápláltság). És bizony ezek is növelik akár a rák kialakulásának esélyét is, és gyakorlatilag szinte mindent."

    Ja, ez a leggyakoribb halálok MOST. Régebben meg a betegség, a sérülés, az alultápláltság, a túlhajszoltság volt. A középkorban az emberek kb 1%-a volt nemes, aki megengedhette magának a megfelelő mennyiségű táplálékot, de nekik viszont ugyanazok voltak a bajaik, mint nekünk: elhízás, érelmeszesedés, meg infarktus.

    "Én nem látok ebben hazugságot és demagógiát, nem szándékozok ilyet tenni. Így látom igaznak, és egyelőre a tapasztalataim is világosan ezt mutatják, rokonságomban szinte majdnem mindenre van példa."

    Aha, és a rokonságodból következtetsz arra, hogy az ősember mekkora idillben élt 100 évig?
    És de bizony, demagóg vagy, ahogy megpróbálod beállítani azt, hogy a természetben élő ember mekkora királyság, a modern ember meg mekkora szar. Akárhogy is küszködsz, ma összehasonlíthatatlanul EGÉSZSÉGESEBB a társadalom úgy összességében, mint a történelem során bármikor volt.

    "Mit hozott a tudomány, amivel megnövelte volna az ember által elérhető életkort? "

    Ugye csak viccelsz?