Támogatod, vagy ellenzed?
  • Balumann
    #35
    Az átlag életkor ma is 60-70 körül van (bizonyos helyeken jóval alacsonyabb, nálunk is ha jól tudom), ez magasabb mint párszáz vagy ezer évekkel ezelőtt a civilizáción belül, de a természetben élő népeknél ez nem igaz. Igen, volt aki 60-70 évig élt, volt aki megélte a 90-et, volt aki meghalt gyerekként mert félresikerült, és persze mindig volt aki megsérült és az okozta a halálát (az egymás elleni harcokat nem számítok bele itt).

    "Emellett a sérülések és betegségek kezelése gyakorlatilag hatástalan volt, vagy többet ártott, mint használt, ha valaki kapott egy ma csak közepesen súlyosnak számító sebet, annak bizony reszeltek."

    Ez így van, habár azt nem lehet tudni, hogy mennyit felejtettünk el akkor, amikor mindent az Istenekre bíztunk a középkorban illetve előtte :-P Érték már meglepetések az embert, pl. ókori koponyaműtét, aminél bizonyítható hogy továbbélt az ember, az nélkül meg meghalt volna. Valahol nagyon jól ismerték az emberi anatómiát, tanulmányozták, felboncolták az "elítélteket" meg ilyenek.

    Amiről én beszélek egyébként az 2 dolog. Az egyik, hogy a civilizáció (állatokkal együttélés, sok ember egy környéken állandó lakhelyen, nem megfelelő higiéniai körülmények pl. fertőtlenítőszerek hiánya, fürdés (pl. a 10-ből 8 gyerek meghal az is annak volt köszönhető ugye, hogy természetes volt pl. hogy boncolás vagy akármi után gyorsan átmentek segíteni szülni az orvosok elősegítette a betegségek evolúcióját), így alakultak ki a számunkra halálos fertőzések, vírusos betegségek, amik ellen csak a mai orvostudomány tud megvédeni úgyahogy, illetve a megfelelő higiéniai körülmények kialakítása (amit persze túlzásba se szabad vinni, mert az meg az allergiát váltja ki, ha nem tud megfelelően kifejlődni az immunrendszer).

    A másik amiről beszélek pedig a táplálkozás, testmozgás és a pozitív gondolkodásmód hiánya csökkenti a test ellenálló képességét (mind a vírusos, mind pedig a nem normális elváltozások, betegségekkel szembe), és ezek vezetnek pl. a leggyakoribb halálhoz is vezető megbetegedésekhez (infarktus, ugye érelmeszesedés vagyis túltápláltság). És bizony ezek is növelik akár a rák kialakulásának esélyét is, és gyakorlatilag szinte mindent.

    "NEM, kurvára nem minden az életmódon múlik, ez te valami halába fetisizált világmegváltásként kezeled."

    Felsoroltam, hogy miken múlik, miért írtad ezt? A második mondatrészt pláne nem is értem, mire írtad.

    "Az nagyon szép, hogy propagálod az egészséges életmódot, de ha egy mód van rá, ne hazugsággal és demagógiával tedd már ezt kérlek!"

    Én nem látok ebben hazugságot és demagógiát, nem szándékozok ilyet tenni. Így látom igaznak, és egyelőre a tapasztalataim is világosan ezt mutatják, rokonságomban szinte majdnem mindenre van példa.


    Cowie:
    "Ezt nem gondolhatod komolyan. Mondjuk a kőkorban az átlag éltkor lehetett kb. 25-30 év. Vagy korábbra gondolsz?"

    És mitől lett volna ilyen alacsony a kőkorban az átlag életkor? Mit hozott a tudomány, amivel megnövelte volna az ember által elérhető életkort? :D Akik 100 évig elélnek azok nem sok műtéten meg nem tudom mit estek át általában, betegségek ellen persze sokat köszönhetnek, az meg a civilizáció előtt ritka volt és nem is voltak ilyen veszélyesek.