• pi3c3
    #30
    Hát akkor még nem igazán volt a kezedben Android-os telefon. Csak annyit mondok, hogy a gagyi Samu Galaxy Spica-ban is van mágnes, ergo digitális iránytű, vagyis fémdetektor, vagy mágneses anomáliaizé, vagy ahogy tetszik.

    Az android gyakorlatilag egy olyan rendszer, amely inkább azok számára érdekes akik szeretik a telefonjukat iszonyatos mód személyre szabni. A rendszer minden részegysége teljesen testreszabható. A Home Screen, vagyis a kezelőfelület egy az egyben lecserélhető teljesen másra úgy, hogy alapértelmezetté tehető.

    Gondoljunk bele. Az egész rendszere nyílt, hiszen Linux alapú, tehát a billentyűzet, a tárcsázóprogram a névjegyzékkezelő, sms kezelő, képnézegető, böngésző stb... gyakorlatilag bármi lecserélhető és alapértelmezetté tehető a rendszerben.

    Most akkor mondom azt, hogy az Android-os telefonok 100%-ig tudják azt amit az iPhone-ok, legyen szó bármelyikről. Sőt én galaxy spicam DivX-et is lejátsza mivel natívan támogatja. Ha jól tudom 3GS nem. Viszont Apple telefonjában meg jóval erősebb a grafikus hardware, ami miatt 3D-s játékok tömkelege létezik rá.

    Nem érdemes a két telefont összevetni már csak azért sem mert a gyakorlatban egy az egyben ugyan azokkal a szolgáltatásokkal bírnak, iszonyatosan kis mértékben térnek el a egymástól. Ugyan úgy szinkronizálhatóak egy központi szerverrel, legyen szó névjegyzékről, naptárról, e-mail-ről, képekről. (hiszen mivel google alapú, g-mail account nélkül szinte használhatatlan) Gondolom ez az iPhone esetében is hasonlóan működik.

    A két rendszer annyira hasonló egymáshoz a kezelőfelületet leszámítva, hogy ezért nem is érdemes vitázni rajta, hogy melyik a jobb... Egyforma...