Konzerv kaja ON vagy OFF
-
Garfield #46 Ételkonzervet csak korlátozottan.
Alapelv, hogy ha húsos konzervet keresek, akkor csak olyat, amelyben a hús homogén állagú, kevésbé bonyolult módon fogalmazva a hússzerű trutymó ledarálva, lepépesítve, stb.
Korábban talán a Globusnak volt babfőzelék csípős kolbásszal, na az nagyon állat volt. Nemrég ettem a Tecsó sóletjét, azt sem rossz. Ezen kívül még jöhet a chilis bab, illetve valamelyik cégnek vagy magyaros babegytálétele, vagy mi a rák a neve: gyakorlatilag babfőzelék zöldésggel - pl. répa - és sonka(?)kockákkal dúsítva. Minden más, amiben pörkölt vagy ilyesmi van, felejtős.
Viszont a konzervek alkalmatlanok a túrázásra, ezért olyankorra a Nagy Túraalapkaja jön velem, a kínai csípős tészta, szigorúan csak a marhahúsos ízesítésű. Van még egyébként valami japcsi változata is, melyben valódi szárított zöldségeket kell a vízbe szórni, aztán jön a tészta, végül a szójaszósz, ami szintén jó.
Legvégül szóba jöhetnek még a Knorr meg a Maggi szószos tésztái (paprikás csirkés, négysajtos, sonkás-sajtos, stb.), ahol csak össze kell főzni a port a tésztával.