Spanyolokat írtam, hogy Del Bosque csúnyán eltaktikázta...1. meccsen Casillas összeomlott mentálisan így lett 1-5, az 1. félidőben rendbe voltak...
Chile ellen is rossz volt a szerkezet, ezenkívül pedig tény és való a Spanyol csapatok mögött nagyon kemény szezon volt...Barca,Real, Atletico Madrid...60 meccset lenyomtak idén, ami nem kevés...ilyen alapon nem csoda, ha egy sokkal frissebb Chile lenyomja őket...Hollandoknál pedig annyi fiatal van, a bajnokságuk régen befejeződött már ezenkívül kevésbé megterhelő a bajnokságuk egyetlen csapatuk nem volt szinte Európai kupákban, amely sokáig elmenetelt volna...de mivel ez kevésbé számít mivel ezek profi játékosok és a terhelést is bírják így ez nem lehet kifogás valóban.
Spanyol csapat egyszerűen nem volt motivált és a számukra kiosztott szerkezet, felállás nem volt megfelelő...
kissé érdekes, hogy Ausztrália ellen mennyire felszabadultan játszottak Villa rögtön betalált, ahogy betette Bosque, Torres is szárnyalt és a csereként beálló Mata is...Juanfran és sorolhatnánk...Ő rájuk nem lehet haragudni. Elértek mindent az elmúlt 6 évben, amit szerettek volna. Vége egy siker korszaknak...legközelebb lehet javítani.
Olaszok: Nos őket én sem értem...csalódás abból a szempontból, hogy az 1. meccsen milyen fantasztikusan és következetesen játszottak Anglia ellen
Costa Rica ellen magukat altatták és ez lett a vesztük tegnap is...
Mindig nyögvenyelősen kezdik a csoportot (1982, 2006) majd aztán világbajnokok lettek...2x egymás után kiestek a csoportból...de láthattuk őket az EB-n is mennyire veszélyes csapat bárkire..most nem jött össze. Leginkább egy pontrúgás miatt estek ki, mondhatjuk azt is, hogy a saját csapdájukba estek...Uruguay ellen tényleg rondán játszottak...
Angolok: Fiatal csapatuk van különböző középszintű klubbokból...Rooneyn, Sturridgen kívül nem nagyon volt hasznos játékosuk, akik eldönthettek volna meccset akár az Olaszok, akár az Uruk ellen...nincs náluk nagy egyéniség Rooneyn kívül, aki szintén nem fiatalodik...